Spetterletters

Printvriendelijke versie

Toen Lot Jansen eind vorig jaar plots met een ballon verscheen op de kleuterspeelplaats van basisschool Scheppers in Wetteren trok zij heel wat aandacht. Het was een speelse kennismaking met de kleuters en een kapstok voor de kleuterjuffen om Lot en het komende project aan hen voor te stellen.
 
Vanaf januari stapte Lot met de peuters en de kleuters in een choreografisch avontuur. Het jaarthema van de school is taal en Spetterletters sluit hierop naadloos aan. Het was telkens een uitkijken naar Lot die met de kleuters een filmpje maakte, schilderde met zaklampen, beelden uitbeeldde en zo veel meer.

Op 5 februari werd Spetterletters opgevoerd tijdens het grootouderfeest.

Lot Jansen (1982) begon haar eerste jaar Podiumtechnieken aan het Rits om vervolgens de   sprong naar dans/choreografie te maken. Ze studeerde in 2007 af aan het Hoger   Instituut voor dans te Lier, optie choreografie. Ze werkte samen met verschillende   artiesten o.a. Marc Vanrunx, Filip Van Huffel en David Hernandez. De fascinatie voor beweging  en  ruimte bracht haar bij een verdieping in de theatervormgeving (POPOK 2008-2009).   Haar onderzoek en creaties bestaan uit onder andere: Dou#2 (2013-14) !Co LAPse KoDe (2012), Kaleidoscope (2010)   lichtontwerp Urban Nomads (2010) en untrimmed Nails (2005).

Buiten de verschillende projecten geeft ze ook creatieve ateliers en workshops voor kinderen,   jongeren en volwassenen in opdracht van MOVart DCJ,  CC De Westrand Dilbeek, Huis van Culturen en sociale samenhang te Molenbeek, GC Ten Noey, Coreo te Overijse en verschillende freelance opdrachten.  
 

neen