United to Forget

Printvriendelijke versie

Sarah Bostoen ging deze zomer aan de slag met een groepje jonge dansers voor het artistieke traject United to Forget. De dansers werden geselecteerd via een open call.

Vergeten en herinneren, zoals ademhalen een onbewust ritme is. De herinnering onaantastbaar, zwevend in de onuitputtelijkheid van het brein en lichaam.
Het willen vergeten en koesteren, omdat het ons als belangrijk toeschijnt? Met de macht van de mens in het sturen van gedachten, het vormen van de herinnering en het schrijven van geschiedenis, individueel en collectief.

United to Forget trailer

Concept en creatie                Sarah Bostoen
Muziek                                   Ralph Timmermans
Dans                                      Johanna Boone, Emma Depaepe, Cheyenne Preys, Viktor Skatchkoff en Nuria Tondat   

                       

Sarah Bostoen (°1985, Roeselare, BE) studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Naast het performen creëert Sarah eigen werk, zowel freelance als onder compagnie Monica, haar gezelschap dat ze in 2010 oprichtte.
Als freelancer creëerde ze o.a. Alle mooie dingen is verdwenen -een solo voor Arnaud Rogard- en werkte ze samen met Hein Mortier (Wit.h vzw/ De Figuranten).
Onder compagnie Monica creëerde ze twee solo’s: It’s all about my birthday (2010) en Sometimes the blues is just a passing bird (2013), genomineerd voor de Side-By-Side prijs (NRW Düsseldorf). Voor de productie Glimpses In Turbid Water, die in november 2015 in première ging, werkte Sarah samen met dansers Meri Pajunpää en Miguel do Vale, componist Ralph Timmermans en dramaturge Lise Surmont. Deze voorstelling toert momenteel in Vlaanderen en Nederland.

 

Lees hier een interview met Sarah Bostoen en Nuria Tondat over de creatie United to Forget.

UnitedToForget Making of

neen