Nieuw

Voor organisaties (boek deze activiteit)

Zoek

Al ruime tijd bewijst Passerelle met haar aanpak jongeren uit diverse culturen mee te nemen in een danseducatief en maatschappelijk verhaal. Dit jaar gaat Passerelle aan de slag met de OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers in Menen en Oostende.

Zoek is de titel van het Okan-project in Menen, en kadert in Zielzoekers, een uitgebreide werking waarmee CC De Steiger, samen met heel wat partners, inzoomt op het vluchtelingenthema.

In de aanloop naar ‘Zielzoekers’ werd CC Steiger benaderd door directie en leerkrachten van de Grenslandscholen (Menen-Wervik).  Deze school richt reeds geruime tijd OKAN-klassen. OKAN staat voor OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Kinderen en jongeren uit diverse landen, die enkel hun eigen moedertaal spreken, starten in deze klas om het Nederlands te leren. Naast het taalonderricht wordt er ook ingezet op integratie. Om deze integratie daadwerkelijk te bevorderen, zet Grenslandscholen via een partnership met CC De Steiger een intensief cultureel project op waarin de OKAN-leerlingen een actieve rol spelen. Dit project moet hen de kans geven om uiting te geven aan hun dromen. Hoe kijken deze 12- tot 18-jarigen naar de toekomst binnen de context van hun nieuwe thuisland?

In dit project wordt er gewerkt naar een podiumvoorstelling o.l.v. Pol Coussement. Sedert 16 januari 2017 wordt er wekelijks gerepeteerd in CC De Steiger. Maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017  worden intensieve repetitiedagen. De voorstellingen vinden plaats op dinsdag 28 maart 2017 (’s avonds) en op woensdag 29 maart 2017 (schoolvoorstelling).

Niet wat je zoekt?

Misschien is dit niet de workshop of het project dat je wenst te organiseren? Geen nood!

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.
Wij contacteren je dan snel! 

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: