We transfer

Printvriendelijke versie

We transfer refereert uiteraard naar de website waarmee je grote computerbestanden, zoals foto’s of filmpjes, kan delen, maar ook naar andere vormen van communicatie en uitwisseling. Choreograaf Alexander Vantournhout onderzoekt de kleine non-verbale boodschappen die we delen op onbewaakte momenten. Achteloos. En toch bieden net die momenten een rijk inzicht op onze persoonlijkheid, op onze uniciteit, maar ook op wat ons tot groep maakt.

WeTransfer TRAILER

concept & creatie Alexander Vantournhout
creatie & dans Bauke Devlaminck, Laura Simons, Ines Vandenbroucke, Julie Vanhuysse en Liesbeth Van Der Bauwhede
coach Anneleen Keppens
techniek Koen Coulier & Kris Coussement
dank aan Meri Pajunpää, Jeanne Colin, Lili M. Rampre, Geert Belpaeme, Jason Respillieux
productie Passerelle vzw, met de steun van de provincie West-Vlaanderen

 

 

Mijn bezoek gisterenavond aan de voorstelling Aligning/We Transfer was zéér wel besteed.
Beide voorstellingen hebben mij mateloos bekoord en vervoerd.
Ik ben steeds gefascineerd hoeveel je met dans kan vertellen…..en wat het teweegbrengt.
 
Aligning….het rytmische en mathematische vond ik geweldig….puik werk van de choreograaf en bewondering voor de uitvoerders.
Het bracht mij in een soort trance-gevoel waardoor ik het visuele een stuk gemist heb.
Deze uitvoering vereist ongetwijfeld discipline en opperste concentratie.
 
We Transfer……krachtig, expressief, fysisch niet te onderschatten met een prachtig, hedendaags thema……..met verzoening, de rangen-sluiten en
aanvaarding tot gevolg. 
 
 

Bruno Coucke

Alexander Vantournhout (Roeselare, 1989) studeerde enkel rad aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque, Brussel) en PARTS (Performing Arts Research and Training Studios), de dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker.

Alexander creëerde een aantal solo’s: Caprices (2014), een avondvullende choreografische solo en hommage aan de muziek van Salvatore Sciarrino. Daarnaast maakte hij Don’t run away, John (2012) een performance met Niko Hafkenscheid (muzikant Meg Stuart, Kopergietery, … ). Sinds 2014 improviseert Alexander regelmatig voor publiek samen met Harald Austbo (Heimat, Skagen). Hun meest recente impro heet WAK (2014).

Alexanders nieuwe creatie, getiteld ANECKXANDER, werd laureaat van CircusNext2014. CircusNext is een prestigieus platform voor jong opkomend circustalent. Momenteel schrijft Alexander samen met Koen Allary (directeur Vlaams Centrum voor Circuskunsten) tevens aan een boek over circus dat losjes geïnspireerd is op A choreographer’s handbook (J.Burrows)

We transfer wordt gepresenteerd in double bill met Aligning en is te zien op 29-30-31 oktober 2015, telkens om 20u15 in Budascoop Kortrijk

Tickets: VVK € 8 ADD € 10
Reserveren via UIt in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.

 

Lees hier het interview met Alexander

neen