workshop met Alexander Vantournhout

Printvriendelijke versie

Op vrijdag 7 2014 maart danst en speelt Alexander Vantournhout de circusvoorstelling Caprices in CC De Schakel in Waregem. De avond voor de voorstelling maakt hij zich vrij voor een unieke dansinitiatie.

De les begint met een intense stretching, niet om er leniger van te worden, maar eerder feel-good. Van daaruit gaan we naar speelse duo-partnering-oefeningen. We leren uit de ontmoeting met een ander lichaam: bewustwording van automatismen, luisteren naar de zintuigen, release en vanuit een minimale impuls een maximaal effect te bereiken….

Deze initiatie is voor iedereen tussen 16 en 30 jaar die zin heeft om te bewegen.

Begeleiding: Alexander Vantournhout
Datum:        donderdag 6 maart 2014 van 18:30-21:30
Prijs:           € 10 voor de workshop
                   € 20 voor workshop + voorstelling

Vooraf inschrijven in noodzakelijk: 056 62 13 40 of reservatie@ccdeschakel.be
Een organisatie van CC De Schakel i.s.m. Passerelle vzw

Alexander studeerde aan de dansschool P.A.R.T.S (van choreografe A. Dekeersmaeker). Naast optreden, geeft Alexander regelmatig dansles in Fontys (Tilburg), en circusschool ESAC (Brussel). Hij gaf ook o.a gastles in aan danscompagnie Vertigo (Israel), CODARTS (Rotterdam), ... 

Eenmaal afgestudeerd ging Alexander bijscholen in Vermont (US) bij Steve Paxton ('uitvinder' contactimprovisatie), Movement Research (New York), LABAN (London) en deze zomer krijgt hij DANCEWEB scholarship (Impulztanz Wenen), een beurs om 6 weken intensive training te volgen op grootste dansfestival Europa.

Op 20-jarige leeftijd begon ik te dansen. Ik probeer op een gelijkaardige manier les te geven hoe ikzelf via een 'universele/ natuurlijke' bewegingstaal tot een hedendaags danser ben geëvolueerd. (waar zowel de technisch geschoolde danser als de beginner iets aan heeft)

 

 

neen