workshop met Anton Lachky / Tijen Lawton

Printvriendelijke versie

Danspunt invites @ Kortrijk is een internationaal dansuitwisselingsproject dat Danspunt organiseert op 16, 17 en 18 september 2016. Passerelle is gastheer van dienst en verwelkomt deelnemers uit Kroatië, Slovenië , Nederland, Schotland , Tsjechië en België.

Danspunt en Passerelle bieden in de flow van dit festival ook twee workshops aan voor de amateurdanser met ervaring. De workshops worden gegeven door topcoaches als Anton Lachky en Tijen Lawton. Voor € 10 volg je een workshop van Anton Lachky of Tijen Lawton én heb je een ticket voor de avondvoorstelling in de Budascoop.

Dit internationaal project focust zich op de ontwikkeling van de hedendaagse dans bij amateurs. Doorheen de drie dagen kan de amateurdanser heel wat dingen meepikken als een U-Party, workshops, een dansvoorstelling, opwarmingssessies, en een inspiratiemoment. Deze activiteiten gaan door op de BUDA site in Kortrijk, met extra bijkomende locaties. Meer info vind je op www.danspunt.be of op facebook.

Wanneer: zaterdag 17 september van 14:30-17:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Prijs: € 10 (workshop+ voorstelling)
Inschrijven via info@passerellevzw.be of info@danspunt.be

Gelieve bij inschrijving jouw voorkeur voor de workshop (Lachky of Lawton) door te geven en of je ook naar de avondvoorstelling gaat.
Maximum 15 deelnemers per workshop!

 

Anton Lachky (° 1982, SLO) begon zijn dansopleiding aan de  J.L.Bellu Conservatory in Banská Bystrica en the University of Bratislava, gevolgd door een opleiding bij P.A.R.T.S.

Anton werd lid van de Akram Khan Company in 2004 en is mede-oprichter van Les SlovaKs Dance Collective.

Hij wordt in heel Europa, Azië en Amerika uitgenodigd om workshops te geven.
 

 

Tijen Lawton, geboren te Wenen, met een Britse vader en een Turkse moeder, volgde een dans- en muziekopleiding aan The Arts Educational School en  aan de London Contemporary Dance School. In 1989 was ze gedurende één jaar uitwisselingsstudente in de prestigieuze Julliard School in New York. Ze volgde verschillende stages en workshops voor dans in Parijs en Istanbul. In 1991 richt ze mee Foco Loco op, een gezelschap dat zich toespitst op onderzoek en ontwikkeling van dans op alle domeinen. De samenwerking met Jan Lauwers & Needcompany begint met de deelname als actrice / danseres aan de herneming van Caligula (1998) en Morning Song (1999). Sindsdien is ze een vaste waarde in de producties van Needcompany.

 

neen