Workshop met Lisbeth Gruwez

Printvriendelijke versie

Lisbeth Gruwez is een straffe danseres en choreografe dat met haar eigen structuur Voetvolk timmert aan een bijzonder artistiek parcours. Met o.a.  It’s going to get worse and worse my friend en Birth of Prey leverde Voetvolk al enkele pareltjes af. Op het NEXT festival  presenteert Voetvolk AH/HA, een behoorlijk aanstekelijke voorstelling rond het lachende lichaam.

In samenwerking met het NEXT-festival organiseert Passerelle een gratis workshop voor amateurdansers met ervaring vanaf 16 jaar. Lisbeth vertelt over AH/HA, toont en coacht wat AH/HA zoal inhouden kan. Absoluut inspirerend en met dank aan NEXT gratis. Plaatsen beperkt.
Wanneer: 26 november 2014 van 15h tot 18h
Waar: Budascoop Kortrijk, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Doelgroep : 15-30 jaar met danservaring
 

Lisbeth Gruwez, voormalig sterdanseres in legendarische voorstellingen van Jan Fabre zoals Quando l’uomo principale è una donna, brak in 2011 helemaal door met haar eigen gezelschap Voetvolk dat ze samen met muzikant Maarten Van Cauwenberghe oprichtte. De memorabele solo It's going to get worse and worse and worse, my friend die Lisbeth Gruwez toen maakte, werd geselecteerd voor Het Theaterfestival en toerde gedurende enkele seizoenen de hele wereld rond. Maar ook de vier voorstellingen hiervoor, waarvan de eerste drie door kunstencentrum Buda gecoproduceerd werden, vonden internationale weerklank.

Nu is het tijd voor AH/HA, de eerste groepscreatie van Voetvolk. Vijf performers smijten zich vol overgave op het fenomeen van de lach. Ze bulderen, grinniken en schudden van plezier, maar dan in de vertraagde of uitvergrote vorm. Centraal bij Voetvolk staat het onderzoek naar het extatische lichaam (zie ook de gestes bij speeches in It’s going to get worse…) en laat de lach nu net een van de allersterkste emoties zijn. AH/HA exploreert de vormentaal van het lachende lichaam en maakt de fysische en psychische impact ervan voelbaar voor de kijker. Maar niet te vergeten: lachen is ook een sociale gebeurtenis die de groep dansers hier vaak weer bij elkaar brengt nadat hun schokkende lichamen hen weer eens uit elkaar hebben gedreven.

AH/HA is te zien op het NEXT fetival op 25 november 2015; Meer info op http://www.nextfestival.eu/nl/evenement/ah-ha

neen