5 Danst

5 Danst is een samenwerking tussen alle Vlaamse danshumaniora en Passerelle. Dansers uit het vijfde middelbaar dansen drie dagen intensief samen in Kortrijk waar ze worden ondergedompeld in een choreografisch proces begeleid door professionele choreografen.

In 2023 vond de eerste editie plaats met de danshumaniora uit Hasselt, Brussel, Leuven en Antwerpen. Het waren Bérengère Bodin (laGeste) en Borna Babic (Ultima Ves) die de jongeren hebben begeleid in hun choreografisch proces. In 2024 tekenden alle acht kunsthumaniora present: Brugge, Roeselare, Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt en Genk. Borna Babic, Helder Seabra en Maria Pisiou waren de choreografen om deze jonge dansers te inspireren én omgekeerd.

5 Danst is niet alleen een ontmoetingsplek voor studenten, ook voor docenten en coördinatoren. Zij kregen de kans om drie dagen uit te wisselen over hun praktijk. Sanderijn Helsen deelde haar expertise en nam hen mee in een workshop rond haar voorstelling De Puberfluisteraar. Als theatermaker koestert Sanderijn een grote passie voor (co-)creatie met jongeren. In De Puberfluisteraar, laat ze zich leiden door adolescenten: ze zoekt hen op als inspiratiebron en laat zich door hen coachen doorheen het schrijf- en maakproces.

Bekijk hier de video van de vorige editie, 5 Danst 2023.

“Ik vind het heel fijn om leeftijdsgenoten te leren kennen die ook heel intensief met dans bezig zijn en misschien ook een andere kijk hebben op dingen” – deelnemer 5 Danst 2023

Foto’s 5 Danst 2024

Foto’s 5 Danst 2024 – Fotograaf: Luc Depreitere
Bekijk hier de foto’s van 5 Danst 2023 – Fotograaf: Luc Depreitere

Met de steun van cultuurkuur

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: