Passerello’s

Fotograaf: Yentl De Werdt

Als ambassadeurs, vormen de Passerello’s een jonge en krachtige dimensie voor Passerelle. Ze hebben een warm hart voor dans én hebben ervaring met de werking van Passerelle. Ze geven feedback op onze werking, hebben inspraak en worden betrokken bij lopende projecten van Passerelle.

Onder de vleugels van onze organisatie zetten deze jongeren zelf een project op poten. Vanuit de huidige tijdsgeest, gaan ze op zoek naar hoe ze zichzelf en hun leeftijdsgenoten een stem kunnen bieden in complexe vraagstukken en actuele thema’s. Hoe kunnen ze een standpunt kunnen innemen zonder een ander standpunt af te breken, en hoe kunnen ze een alternatief bieden voor de polariserende werking van het publiek debat? Vanuit hun persoonlijke talenten en interesses gaan ze op zoek naar antwoorden op deze vragen. Waar sommigen zich verdiepen in design en kunst, combineren anderen hun liefde voor journalistiek en literatuur met hun ambassadeurschap. 

Wat hebben ze met elkaar gemeen? Een liefde voor dans en performance en een fantastisch enthousiasme!

Lijkt dit ambassadeurschap ook iets voor jou? Contacteer zeker info@passerellevzw.be! We vinden vast een invulling voor jouw ambassadeurschap dat aansluit bij jouw interesses.

Lees hier het artikel van de Passerello’s in de Passerellekrant 2022!

Dunja Lycops

Dunja (21 jaar) danst al sinds haar 5 jaar diverse stijlen en heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan drie projecten van Passerelle. (Rhythm got girls in 2018, de opening van B-Classic in 2019 en de double bill in 2020 – Blind Spot). Naast haar passie voor performance gaat Dunja actief op zoek naar verschillende manieren om een boodschap door te geven aan een publiek. Als studente journalistiek op PXL in Hasselt, houdt ze zich dagelijks bezig met schrijven, interviewen, foto’s en video’s maken,… Kortom, elke manier om andere mensen te bereiken. 


Amber De Vleeschauwer

Amber (23 jaar) kwam pas recent in contact met de werking van Passerelle maar heeft zelf jarenlange ervaring in het ritmisch turnen. Haar liefde voor cultuur uit zich in een belangstelling voor design, architectuur en dans. Ze ziet dans als uitlaatklep voor emotie en als tool voor maatschappelijk engagement voor jongeren. 

Amber studeert Productdesign op de C-mine in Genk en staat altijd open voor een nieuwe uitdaging. Ze gelooft dat zowel performance als design sociaal en inclusief moet zijn. Amber hecht waarde aan een discipline-overschrijdende aanpak met een tastbaar resultaat.


Flore Schroyen

Flore (17 jaar) haar engagement begon bij haar deelname aan de dansfilm ‘Moteur Synchrone’, sindsdien zet ze zich steeds enthousiast in op evenementen, neemt ze deel aan workshops en staat ze klaar om een handje toe te steken waar ze kan. Ze woont in het neusje van Limburg, Tessenderlo en studeert ‘Moderne Talen & Wetenschappen’. Ze danst verschillende stijlen, amuseert zich met het maken van foto- en videomateriaal en staat open voor nog andere zotte dansprojecten, zowel on stage als backstage!


Leto Keunen

Leto (23 jaar, Gent) is naast haar functie als medewerker digitale media bij het Passerelle-team, ook Passerello. Hoewel Leto meer podiumervaring heeft in theater, nam ze als kind deel aan de dansworkshops van Passerelle en zat ze op de voorste rij bij talrijke voorstellingen. 

Als masterstudent Productdesign probeert Leto design te combineren met dans en expressie. Bij Passerelle krijgt ze de kans om ontwerp in te zetten met oog op performance. Leto vertoeft het grootste deel van haar tijd in het Gentse en kijkt steeds om haar heen om te zien waar er verhalen verweven zitten tussen mensen. Vanuit haar persoonlijke betrokkenheid bundelt ze haar krachten met de ervaringen, talenten en interesses van anderen.

Fotograaf: Luc Depreitere


Louise Vandenbogaerde

Louise is 17 jaar en woont in Kortrijk. Ze danst al sinds haar 6 jaar diverse dansstijlen. Ze is van jongs af aan heel geïnteresseerd in dans en theater, zowel on stage als alles wat er te zien is backstage. Louise houdt ervan om haar in te zetten voor verschillende projecten en workshops om zo als danser bij te leren. Dans is een ware passie en daarom probeert ze zich er zoveel mogelijk mee bezig te houden in haar dagelijks leven. Bij Passerelle krijgt ze de kans om dans en performance uit verschillende perspectieven te zien en te ervaren.


Astrid De Vos

Van kleins af aan danst Astrid (17 jaar, Harelbeke) bij Polydans in Kortrijk. Haar interesses voor ritmegevoel groeiden waardoor zij al snel ook slagwerkinstrumenten begon te bespelen. ‘Ritme is overal rondom ons!’ Astrid studeert Grieks-Wiskunde op school. Voor een groot publiek spreken en zichzelf volledig smijten in een project vindt ze het allerfijnste. Omdat sociale media steeds een grotere rol in het dagelijkse leven speelt, vindt ze het een leuke uitdaging om ermee te experimenteren als Passerello! 


Amirah Ayach

Amirah (20 jaar, Kortrijk) danst al sinds haar zevende en ruilde haar droom om te kickboxen in voor dans. Door dansen kan ze volledig zichzelf zijn; “Het is niet zomaar een sport. Er zijn verschillende facetten aan verbonden: beweging, expressie en acteren. Dansen biedt een uitlaatklep. Het maakt me steker en positiever”.

Amirah mag terecht trots zijn op haar eerste solo Amirah. In haar solo wil ze met haar verhaal anderen inspireren om te laten zien dat je vanuit kwetsbaarheid en onzekerheid je ding moet blijven doen. Je hart mag volgen.

Ze maakte ze deel uit aan project x en de kortfilm PLAY en sinds september 2023 ook van het D-Code project Andiamo! in Kortrijk. Verder nam ze ook deel aan Re:Rosas n.a.v. de inhuldiging van het Willy Malysseplein.


Jade Gijsen

Jade (18 jaar) is al sinds haar 4 jaar gepassioneerd door dans. In 2020 nam ze voor het eerst deel aan Passerelle projecten zoals de dansfilm ‘Moteur Synchrone’, drie Double Bill voorstellingen (Blind Spot, Singled Out en Both, Two and Many) en allerlei workshops, heeft ze een nieuwe passie ontdekt voor hedendaagse dans.

In haar studie Cross Media Management, combineert ze online communicatie & strategie met grafische skills. En ook binnen het creatief bureau Tartaar Agency, waarin ze actief is, houdt ze zich bezig met het omzetten van ideeën naar de realiteit om een boodschap over te brengen.


Emma Drossart

Emma (22 jaar, Tienen) studeert communicatiewetenschappen en is al sinds haar zesde bezig met dans. Slechts een jaar geleden ontdekte ze Passerelle en nam ze deel aan projecten zoals de double bill ‘Both, Two and Many’ met Vera Tussing en de intensieve vierdaagse workshop met Danielle Huyghe. Deze projecten waren niet alleen leerzaam voor haar danstechnieken, maar ook een ontmoetingsplek waar ze vrienden voor het leven vond.


Emely Degand

Emely (16 jaar) heeft een passie voor dans en theater. Haar reis bij Passerelle begon vier jaar geleden, toen ze deelnam aan project x. Sinds oktober is ze actief betrokken bij Andiamo, waar ze haar creativiteit kan uiten en vaardigheden kan ontwikkelen.

Dans en theater zijn voor Emely meer dan alleen hobby’s; het is een manier van leven. Ze geniet ervan om zich uit te drukken door middel van beweging en emotie, en is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om te groeien als persoon.


Passerello’s in actie

Gepasseerde Passerello’s

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: