,Common Works’ (Timothy Nouzak)

Een project in constante evolutie, dat steeds op een andere locatie en met andere dansers een originele interpretatie krijgt. Timothy Nouzak tast samen met enkele performers de grenzen af van zijn semi-geïmproviseerde bewegingspartituur ,Common Works. ‚Common-Works’ is een doorlopend performanceproject bestaande uit verschillende edities. Eerdere edities vonden plaats in o.a. Taipei, Senegal, Amsterdam en München. 

Het resultaat van de Kortrijk-editie kan je zien op 18 september tijdens het festival Dansstorm, in double bill met Blind Spot. i.s.m. Danspunt en WEMOVE

Van en door:

Idee, concept: Timothy Nouzak
Choreografe, dans: Emma-Li Coudyser, Jana Duynslager, Laura Kuške, Britt Loyen, Antoine Coppi
Dramaturgie: Guy Cools
Content, artistieke documentatie: Freda Fiala
Productie: Passerelle vzw, Danspunt, WEMOVE

Hieronder enkele foto’s van de repetitie in de Budatoren door Luc Depreitere

Timothy Nouzak

Timothy Nouzak is een performance-maker uit Wenen (Oostenrijk) en Houston (VS). Hij begon zijn carrière met klassiek ballet aan de State Opera Ballet School in Wenen en studeerde er vervolgens “Contemporary and Classical Dance” aan de Music and Arts University. Momenteel rondt hij STUDIOS af, een choreografisch onderzoeksprogramma aan P.A.R.T.S., o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker. Zijn lopende artistieke onderzoek is gekaderd binnen verschillende gemeenschappelijke bewegingspraktijken die de kruising tussen norm/verhaal, cultuur/identiteit en belichaamd verleden/herinnering verkennen.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: