Terrains

Fotograaf: Bram De Muynck

Terwijl de dansers voortdurend met elkaar verbonden blijven, reizen ze als een organisme van de ene plaats naar de andere. Iedereen leidt en volgt gelijktijdig en de actie van elk individu beïnvloedt het geheel en vice versa. Terrains gaat in de kern over samenhorigheid en samenwerking.

“Iedereen was open en nieuwsgierig om zichzelf te ontdekken, te experimenteren en zich uit te dagen, wat prachtig was om mee te maken. We werkten veel met aanraking en fysiek contact, wat naar mijn gevoel een belangrijk element is in het leven. Dit is iets waardevols dat dans echt kan bijbrengen, een verbinding met elkaar.” – Emmi Väisänen

Credits

Choreografie: Emmi Väisänen
Artistieke ondersteuning : Alexander Vantournhout
Dansers:  Julie Damman, Jientse Pattyn, Margaux Cauliez, Maya Mavanga, Maximiliane Verlaak, Nora Coussement en Viktor Skatchkoff
Lichtontwerp: Koen Moerman
Componist van de track “Terrains” : Clelia Patrono
Productie: Passerelle vzw

Fotograaf: Robin Hooybergs

Emmi Väisänen (FI/BE, 1989) is een hedendaagse danseres gevestigd in Brussel. Ze studeerde dans aan het Turku Conservatorium in Finland en bij S.E.A.D (Salzburg Experimental Academy of Dance) in Oostenrijk. In 2015 rondde ze haar studies af; sindsdien werkte ze op regelmatige basis met choreografen zoals Claire Croizé & Etienne Guilloteau (ECCE), Julia Schwarzbach, Alexander Vantournhout (Not standing) en Alexandra Waierstall. In 2020 creëerde ze als lid van Not standing company “Through the grapevine XS”, voor meisjes tussen 12 en 16 jaar. Ze geeft ook af en toe lessen hedendaagse dans en partnering. 

Lees hier het interview met Emmi uit de Passerellekrant 2022!

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: