Nieuw

Kom kijken!
Voor Jongeren (doe mee)
Mis deze voorstelling niet!

Inhuldiging Willy Malysseplein

De oude gistingstoren van Brouwerij Tack werd in 1998 omgevormd tot een creatie- en repetitietoren. Dat heeft Kortrijk te danken aan Willy Malysse, die in 1980 Limelight oprichtte en ook mee aan de basis lag van o.a. Dans in Kortrijk, Beeldenstorm, Passerelle, Voetvolk en kunstencentrum BUDA. Hij zorgde daarmee voor een belangrijke bijdrage aan het Vlaamse kunstenlandschap. Willy pleitte jarenlang om van het Buda-eiland een broeinest te maken voor kunstenaars. De Budatoren maakt daar deel van uit en groeide ondertussen uit tot een van de grootste werkplaatsen in Vlaanderen voor theater en dans. Jaarlijks komen honderden kunstenaars en jongeren uit binnen- en buitenland in de zes repetitiestudio’s werken, experimenteren en creëren.

Om hulde te brengen aan deze pionier van de hedendaagse kunsten in deze regio, besliste de stad om het plein tussen de Korte Kapucijnenstraat en de Budatoren officieel om te dopen tot het Willy Malysse plein.

Schrijf je via deze link in voor de inhuldiging op vrijdag 8 september 2023 van 18.30 tot 21 uur

  • welkomstdrankje aan Budatoren
  • lofredes
  • officiële inhuldiging en artistieke interventie Benjamin Glorieux
  • receptie

Liever iets anders?

Misschien wil je deelnemen aan een andere workshop of ander project? Geen nood!

Deelnemen?

Reserveer nu!

Deze sessie is helaas voorbij. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer iets gelijkaardigs plaatsvindt? Geef ons een seintje!
No items found
Facebook
WhatsApp
Email

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: