Als ik kon vliegen

Waarom vloog Icarus te dicht bij de zon? Zijn vader had hem toch gezegd dat zijn vleugels zouden smelten en hij te pletter zou storten in zee? Waarom hebben vlinders zo’n mooie grote vleugels en waarom hebben wij die niet gekregen? Voelt een vogelverschrikker zich soms niet eenzaam daar alleen in het veld? Waarom zeggen we ‘vlinders in de buik hebben’ wanneer je verliefd bent?

Als ik kon vliegen… Daarover fantaseerden de leerlingen van het derde leerjaar van VLS Altena Instituut in Kontich samen met danscoach Judith Clijsters. Het eindresultaat is deze video geworden.

Video en montage: Fjodor Schafranski

“De leerlingen hebben een deeltje van zichzelf ontdekt en ontwikkeld. Er was ruimte voor de inbreng van elk kind. Bij het zien van de video viel het mij op dat alle kinderen een eigen plekje kregen in de video. Ze werden allemaal weergegeven zoals ze zelf zijn.”- Stagiair Nelle Theuns, VLS Altena Instituut

“De sessies waren erg fijn! Er was heel veel ruimte voor inbreng van de kinderen, ze werden zelf mee ontwerper. Ik heb erg veel geleerd de danscoach, Judith Clijsters. Het domein dans was voor mij erg nieuw en spannend voor mij, maar door Judith haar werkwijze te observeren, heb ik nu zelf nieuwe methodieken waarmee ik aan de slag kan gaan.”
– Stagiair Nelle Theuns, VLS Altena Kontich

Met de steun van Vlaanderen en Cultuurkuur

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: