Au Suivant

Choreografe Bérengère Bodin werkt i.s.m. filmmaker Philippe Piffet aan Au Suivant, een dansfilm gemaakt in de indrukwekkende setting van het Concertgebouw in Brugge. De film is een creatie van Bodin en de workshops ter voorbereiding van Au Suivant gingen door in augustus 2020. Dit gebeurde allemaal met de steun van Danspunt, Passerelle, fABULEUS en Concertgebouw Brugge en het eindresultaat wordt op 24 april voor het eerst aan het grote publiek getoond.

AU SUIVANT … De volgende! Jacques Brel herhaalde het in zijn gelijknamige lied tot in den treure. Deze poëtische dansfilm is een ode aan de jeugd die schittert, aan het vuur dat jongeren bezielt. Een fictieve documentaire geschreven door, voor en met hen.

Ze geloven in bewegen, zweten en boven zichzelf uitstijgen. Op een auditie komen ze samen, als een lange stoet zwetende pelgrims, hopend dat het doek voor hen zal opgaan.

De jongeren gooien hun lichamen in de strijd. Ze vergeten zichzelf en gaan helemaal op in de dans. “Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren …” Tenzij we áchter het doek kunnen kijken. Tenzij we kunnen ervaren wat er áchter de coulissen gebeurt. Tenzij we hun droom kunnen beleven, als een stralende belofte aan de volwassenen van morgen … We kijken naar hen, luisteren naar hen, observeren hen, bespieden hen.

Achter de schermen

Au Suivant is een film van choreografe Bérengère Bodin, in samenwerking met filmmaker Philippe Piffet. De jongeren die schitteren in de film zijn dansers en bewegers tussen 12 en 22 jaar. De film kwam tot stand dankzij vier coproducten: Danspunt, Passerelle, fABULEUS en Concertgebouw Brugge.

Hun ambitie? Jonge dansers en bewegers de kans geven hun talent te ontwikkelen en zichzelf uit te dagen. Met een tastbaar resultaat om trots op te zijn. De jongeren volgden enkele voorbereidende dansworkshops, proefden van de sfeer op een filmset en werkten samen met een ervaren choreografe en cineast. Samen trokken ze de studio in, een magisch werkproces dat leidde tot een hoopgevende kortfilm. En dat alles tussen de versoepelings- en verstrengingsmaatregelen van de coronacrisis: een echt huzarenstukje. Op Dag van de Dans, 24 april 2021, kan je Au Suivant voor het eerst bewonderen. Dan gaat de film in première op Podium 19.

Zin in meer?

De coproductie leidde niet tot één, maar tot twee dansfilms! Ook Moteur Synchrone, een film van Stanislav Dobak en Jamie Lee, is te zien op Podium 19, n.a.v. Dag van de Dans.

In het krantje van Danspunt staat een interview met Bérengère Bodin over de film. Je leest er alles over hieronder, het volledige krantje vind je via deze link.

 

CREDITS
Concept & creatie: Bérengère Bodin
Filmregie: Philippe Piffet
Artistieke assistentie: Lenneke Rasschaert
Theater & bewegingsadvies: Arend Pinoy
Vocale coach: Jakob Ampe
Camera: Bram De Waele
Coördinatie: Elena Decock
Dansers: Anneleen Verhaeghe, Meaghan Timmerman, Romy Delbecke, Anna Slosse, Helena Verhaeghe, Lola Caus, Manuel De Vos-Clinckspoor, Jordy De Zutter, Odile Skaine, Emmy Van de Velde, Alycia Schoutteten, Olive Piceu, Dureti Windey, Michelle Gouwy, Seppe Schoonbaert, Cilke Bauwens, Kona Baute, Grace Mermuys, Romy Deroo
Productie: Danspunt, fABULEUS, Concertgebouw Brugge & Passerelle

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: