Bérengère Bodin, een vaste passant

Bij Passerelle krijgen intuïtie en instinct nog een plaats en kan ik in alle vrijheid creëren, zeldzaam maar essentieel!, zo zegt danseres en choreografe Bérengère Bodin.

“Bij Passerelle krijgen intuïtie en instinct nog een plaats en kan ik in alle vrijheid creëren, zeldzaam maar essentieel!”, zo zegt danseres en choreografe Bérengère Bodin. Een compliment waar Passerelle trots op is. Bérengère (o.a. les ballets C de la B) maakte met Passerelle reeds twee creaties, Palimpseste (2013) en Alstublieft (2018).

De inspiratie voor Alstublieft vond ze onder meer bij Harari’s Homo Sapiens: Hoe is het met ons geluk gesteld in deze technologische tijden waar alles steeds makkelijker lijkt te worden? Ze zet dit neer in een triptiek. Een drieluik. Een trio van drie solo’s. Drie dansers die elk hun eigen parcours ontdekken en bespelen, vertrekkende van dezelfde muziek en dezelfde beperking van ruimte.

Ook hier creëert Passerelle een context waar jongeren samen met een professional een voorstelling maken. Naast repeteren en samen creëren werken we ook naar een voorstelling met ruimte voor het afmonteren van de voorstelling. Lichtontwerpers, componisten, decorontwerpers, dramaturgen, … dragen mogelijks elk hun steentje bij tot de creatie.
Deze context van binnenuit mee beleven maakt deze dansers een meer volledige dansers.

Bijzonder voor de dansers was het moment wanneer Alain Platel een repetitie bijwoont om feedback te geven Bérengère en de dansers.

Concept en creatie: Bérengère Bodin
Dans en creatie: Nora Coussement, Sarah Huppermans, Julie Vanhuysse
Artistieke assistentie: Steven Prengels, Lenneke Rasschaert
Lichtontwerp: Nicolas Marie
Productie: Passerelle vzw

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: