Lot Jansen

Na een jaar op de Rits-school voor audiovisuele kunst te hebben gestudeerd, ging Lot Jansen (° 22/08 / ’82) dans / choreografie studeren. Ze studeerde in 2007 af aan het HID-dansinstituut in optie Choreography in Lier. Ze is vooral geïnteresseerd in de visuele benadering van beweging in ruimtes en dansinterventies op specifieke plaatsen en in situ-projecten. Ze werkte samen met verschillende kunstenaars, zoals:: Marc Vanrunxt, David Hernandez, Filip Van Huffel, Lu Marivoet, Wim Mertens, Yeal Davids, Katy Hernan, …

In navolging van haar interesse in de link tussen beweging en ruimte begon ze een eenjarige studie van decorontwerp aan de Popok Hogeschool voor de Kunsten (2008-2009).
Eigen creaties en onderzoek omvatten: lichtontwerp Urban Nomads en decorontwerp voor Geknipt sur mesure (2010), Kaleidoscope, Sprookjes in de supermarkt (2009), Smakelijk (2008),! -Tween (2007), L211 en Tipko (2006) , untrimmed Nails (2005).

Eerder dit jaar startte ze een cursus interactieve media aan de Academie voor Beeldende Kunsten van Anderlecht. Naast deze verschillende projecten is ze ook als mentor betrokken bij verschillende creatieve workshops voor kinderen, adolescenten en volwassenen. Ze sloot zich ook aan bij de creatieve kracht van het kunstenaarscollectief Mangrove Tentactile, waarin ze haar onderzoek naar de link tussen ruimte, beweging en interactie wil ontwikkelen en uitbreiden.

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: