Contre-jour XS

Bewegingen komen en gaan, ze verdwijnen op het moment dat ze verschijnen, zonder sporen achter te laten. Er zijn alleen de sporen in het geheugen van de kijker. Contre-jour XS onderzoekt de sporen-loos-heid van dans en hoe we de bewegingen misschien toch kunnen vereeuwigen, voor even. We gaan niet op zoek naar hoe we de dans letterlijk kunnen afspiegelen maar spelen met onze eigen verbeelding.

In het najaar van 2021 gaat Contre-jour, de nieuwe voorstelling van Alexander Vantournhout, in première. Onder de vleugels van deze creatie gaan jongeren aan de slag te gaan met de inspiraties van Contre-jour. Philomène Authelet, een danseres van de originele voorstelling en Alexander Vantournhout begeleiden hen in dit proces.

Choreografie: Philomène Authelet
Gecreëerd met en uitgevoerd door: Ester Bosschaert, Amauri Callens, Fien Daniëls, Romy Delbecke, Amélie Hüfken, Jientse Pattyn, Charlotte Vercruysse en Tulpe Verschaete
Coach: Alexander Vantournhout
Productie: not standing

In samenwerking met CC De Spil Roeselare, Dans in Brugge en Passerelle vzw.

Met steun van stad Roeselare en Vlaamse Overheid

16 februari 2021 – Wood Cube in Roeselare

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: