Cultuurdagen 2023

Elk jaar bereikt CANON Cultuurcel 2000 studenten uit de lerarenopleidingen basis- en secundair onderwijs via de Cultuurdagen. De studenten proeven van cultuur via boeiende en kwaliteitsvolle workshops, een prikkelparcours, voorstellingen, lezingen en infostands. De cultuurdagen inspireren de studenten om hun leerlingen later ook een culturele ervaring te gunnen. Passerelle was er ook dit jaar bij voor de inspiratiedag voor leerkrachten in spé in het basisonderwijs (24 oktober) en in het secundair (25 oktober).

In het basisonderwijs ging Pol Coussement van Passerelle aan de slag met meester Jef Walravens en zijn leerlingen uit het derde leerjaar van de TipTop school uit Deurne. Zij kregen via Wablief het gedicht PLUKVERS van Siska Goeminne voorgeschoteld. Choreograaf Pol Coussement plukte samen met de leerlingen enkele verzen uit het gedicht en gaf deze vorm. Vormen in de hoofden, de lichamen, de fantasie en de poëzie. Maar vier voormiddagen kwamen ze samen om tot een toonmoment te komen. Dit presenteerden ze op 24 oktober tijdens de Cultuurdagen in de Singel in Antwerpen.

Op 25 oktober ging Pol Coussement nogmaals langs met Kathy Thiriaux om het project Hoodies als good-practice voor te stellen. Met het project Hoodie werden de leerlingen van het PTI Kortrijk gemotiveerd om technische vaardigheden te koppelen aan een culturele ervaring. Met de hoodie als beeld van onrechtvaardigheid maakte danscoach Darline Deprez samen met met de leerlingen een dansvideo.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: