DNEYE

DNeye is een uitwisselingsproject tussen Freinetschool De Levensboom uit Marke  en école Jules Michelet uit Roubaix. In dit danseducatief uitwisselingsproject komen naast het artistieke ook de taal, gebruiken en cultuurverschillen aan bod.

Via gezamenlijke én aparte workshops gaan de kinderen uit beide scholen op culturele ontdekkingstocht bij elkaar. Thema van dit project is de diversiteit in de wereld en de zoektocht naar ons eigen origine, ons DNA.

Het resultaat werd zowel in Kortrijk als in Roubaix getoond, waarbij de leerlingen van de Levensboom ook enkele dagen logeerden bij hun Franse correspondenten. Naast deze workshops kregen ze de kans om hun versie van DNeye aan elkaar te tonen. Deze wisselwerking zorgt er voor dat de interculturaliteit die Passerelle zo benadrukt zeer centraal komt te staan.

toonmoment DNeye école Jules Michelet

Passerelle zet hard in op deze uitwisselingsprojecten. Bekijk meer mooie voorbeelden op https://www.passerellevzw.be/grensoverschrijdende-uitwisselingsprojecten/

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: