DOWNFALL

DOWNFALL neemt je mee op een avontuur waar vijf dansers de grenzen van een instortend spel verkennen. Wanneer de ene danser opstaat, valt de andere, als een domino-effect van overgave. 

DOWNFALL is een ontdekkingsreis – een intieme verkenning van grenzen. Ze verkennen de randen van bewustzijn, waar alertheid en vervaging in elkaar overvloeien. Plotselinge spierverlamming vormt de inspiratie voor Downfall waar lichamen buigen, ledematen trillen.  

De voorstelling DOWNFALL gaat samen met HRTZ in première op 31 oktober en 1 en 2 november 2024 in BUDASCOOP Kortrijk en op 9 november 2024 in C-mine. Deze voorstellingen vormen in 2024 samen onze double bill. 

De double bill van Passerelle is een jaarlijkse dubbele én blind date met opkomend talent. Met één geniet je van twee danscreaties die voortkomen uit een samenwerking tussen jonge dansers en professionele choreografen. 
Voor DOWNFALL werden de vijf dansers begeleidt door Maureen Bator.

Maureen Bator (BE/ Brussel) heeft een veelzijdige achtergrond als danseres en choreografe. Haar professionele carrière begon als dansers en choreograaf bij Anne Teresa de Keersmaeker’s gezelschap in “Somnia”, voordat ze haar talenten bij Ultima Vez ontplooide. Ze heeft haar artistieke horizon verbreed door samen te werken met beeldend kunstenaar Olivier de Sagazan. Daarnaast heeft ze haar expertise als assistent-choreografe toegepast in verschillende korte en lange films, waarin ze haar veelzijdigheid en creativiteit toonde. Maureen zet haar artistieke visie actief voort binnen de context van La 360 Company, waar ze voortdurend haar vaardigheden en artistieke passie ontwikkelt.  

Met steun van de Vlaamse overheid en in samenwerking met De Schouwburg Kortrijk en C-Mine

Fotograaf: Luc Depreitere

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: