Electric life

 

Electric Life is een co-productie van fABULEUS en Brussels Philharmonic en een choreografie van Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom voor 9 jongeren op Stravinsky’s Petrouchka.  
Op 22 februari 2022 speelde deze voorstelling in C-mine. 
 
Jongeren zonder veel ervaring met hedendaagse dans vinden deze kunstvorm abstract. Daarom organiseerde C-mine samen met Passerelle 11 workshops voor de klassen die Electric Life als schoolvoorstelling gingen zien.

Voor mij is het enorm leuk om hun verwachtingen bij te stellen van wat dans is en kan zijn.

Omdat eerste ervaringen vaak kleurend zijn voor lange tijd, is het belangrijk om de juiste context te creëren en enkele kaders aan te bieden. Danscoach Sarah Vingerhoets gaf uitleg rond de thematiek, bewegingstaal en muziek van de voorstelling en ging op basis van enkele praktische opdrachten samen met de leerlingen aan de slag.  

Door zelf te dansen en na te denken over de voorstelling gaf Sarah de leerlingen context. Het is onze absolute overtuiging dat leerlingen hierdoor de dansvoorstelling intenser beleven. 

Een educatief dansproject van Passerelle in samenwerking met  fABULEUS, C-mine, Don Bosco Genk, SJI Bokrijk, Atlas College Genk 

Ikzelf heb erg genoten van de workshop. Ik dans zelf ook en begreep de verschillende opdrachten en wat de bedoeling ervan was. Ik ben erg benieuwd naar de voorstelling van morgen!

Electric Life in cijfers

  • 3 Genkse scholen
  • 11 groepen
  • 241 leerlingen
  • Jongeren tussen 16 en 20 jaar
logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: