Kwetsbare jongeren zijn gebaat bij dans, opiniestuk in De Standaard

Vandaag (woensdag 17 februari) kan je in De Standaard een opiniestuk lezen ondertekend door Amber Vansintjan, Stefaan Vandelacluze (Bamm!), Dirk De Lathauwer, Ellen Verheyen (Musical On Stage), Filip Langenbick (Amadeo Kollectif), Inge Goddijn (Larf!), Kaat Haest (Piazza!), Marina Haerbos (Jeugd & Dans), Pieter Quaghebeur (Das Kunst), Pol Coussement (Passerelle), Stefan Van Guyse (Jeugdtheater Ondersteboven) en Wouter Elen (Villa Basta). Het artikel kan je hier lezen

Hierin schrijven we een reactie op het artikel ‘Sociale ongelijkheid kun je niet zomaar wegdansen’ (DS 13 februari) waarin wordt geïnsinueerd dat er maar één weg is voor jeugdwerk met kwetsbare jongeren, en dat die niet via creativiteit loopt. Het is een van de misverstanden over cultuureducatie met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren, die we hier willen recht zetten. Een duidelijke reactie is nodig, alleen al uit respect en erkenning voor de jeugd die vol passie op een podium staat, muziek maakt, danst, filmt, ontwerpt, bouwt, schildert en streamt.

Het volledige artikel kan je hier lezen in pdf: 2021_02_17 DS Kwetsbare jongeren.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: