LOUD – De film

LOUD (Local Young Leaders for Inclusion) is een artistieke samenwerking tussen Passerelle vzw, Heilig Hart Kessel-Lo en Stad Leuven en het European Forum for Urban Security (EFUS). Naar aanleiding van dit initiatief, stapten jongeren van het Heilig Hart Kessel-lo in het voorjaar van 2020 in een artistiek traject onder leiding van Zoë Demoustier. Dans, tekst en film werden hun uitlaatklep om met de thema’s discriminatie en polarisatie aan de slag te gaan en hun eigen verhaal en dromen te uiten. Het resultaat werd een kleurrijke film met een sterke boodschap.

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie, verschijnt de film. En die film kan je hier bekijken. Het brengt zeven verschillende jongeren samen. Elk met hun eigen achtergrond en verhaal gaan ze in gesprek met elkaar over discriminatie. Beweging en woorden zijn hun taal om op die manier hun boodschap louder en louder te brengen.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: