Maak kennis met Kenji & Carolina

Van 22 tot 26 november en van 13 tot 15 december werkten Kenji Vannieuwenhuizen en Carolina Wilkinson in de Budatoren te Kortrijk! Maak hier kennis met deze studio A’tack residenten en hun onderzoek!

Carolina Wilkinson begon op jonge leeftijd met dansen bij Ca.da Escola (Portugal). Na haar vooropleiding verhuisde ze naar Nederland om haar dansopleiding voort te zetten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Nu in haar derde studiejaar richt ze haar minor op dans en choreografie waarbij ze zich laat inspireren door beeldende kunst, cinema en de psychologische aspecten die in deze kunstvormen naar voren komen. Ze vraagt zich af hoe je deze schijnbaar theoretische onderwerpen kunt vertalen naar fysieke taal en ruimtes.  

Haar mederesident is Kenji Vannieuwenhuizen. Kenji begon op 12-jarige leeftijd met breakdance. Na twee jaar verkende hij verschillende bewegingstalen in zowel hedendaagse als urban dansstijlen. Na zijn vooropleiding volgde hij de studie “Dans in het onderwijs” aan Codarts Rotterdam. Na een blessure in het derde jaar besloot hij over te stappen naar de dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Kenji laat zich inspireren door de bewegingen van de natuurkunde. De manier waarop een lichtstraal kan buigen, de manier waarop een rots naar beneden valt, de manier waarop tijd kan bewegen.  

Het onderzoek

Verhuizen naar een nieuwe stad, van school naar het werkveld, een moment van overgang van de ene plek naar de andere. Je betreedt een grensgebied in je leven waar je noch hier, noch daar bent. In deze residentie willen we het concept van de liminale ruimte onderzoeken, of het nu gaat om de fysieke plekken zoals een lege weg, een verlaten huis, een verlaten stad, of mentale plekken.

Wat zijn deze momenten van overgang en onzekerheid in ons leven en hoe gaan we ermee om. Hoe beïnvloedt het onze relaties, hetzij met een persoon, hetzij met een plaats. Dit zijn momenten van volledige vrijheid, maar ook van volledige leegte. Kunnen we deze leegte omarmen of vallen we in de afgrond?  

Sharing op 15 december

Op hun laatste residentiedag, donderdag 15 december, toonden Kenji en Carolina hun work-in-progress aan een intiem publiek. Bekijk hieronder de beelden genomen door Luc Depreitere.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: