Maak kennis met Lotte & Bente

Maak kennis met onze nieuwe residenten Lotte Bax en Bente Stalma! Dit duo duikt in februari 2023 onze studio in Kortrijk in!

Lotte en Bente zijn erg geïnteresseerd in performances, installaties en het creëren van composities in de ruimte. Beide hebben ze geen ervaring met dans maar verwachten dat dit er juist voor zorgt dat er een interessante routine gecreëerd kan worden, zonder te veel vast te houden aan iets wat ze al kennen.

Tijdens studio A’tack zullen ze de vrijheid nemen om te experimenteren. Ze willen onderzoeken hoe poëzie, geluid en beweging centraal staan en hoe deze disciplines elkaar kunnen aansturen. Hierbij onderzoeken ze hoe de een de ander kan aansturen aan de hand van taal en omgevingsgeluiden.  

Lotte Bax (2001, NL) studeert sinds 2019 aan de AKI Academy of Art & Design, Crossmedia Design. Hier focust ze zich vooral op videokunst en storytelling. Daarnaast probeert ze telkens opzoek te gaan hoe verschillende media gecombineerd kunnen worden. Op dit moment is ze bezig met afstuderen.  

Haar mederesident is Bente Stalma (1997, NL). Ook zij studeert sinds 2019 aan de AKI Academy of Art & Design, Crossmedia Design en is op dit moment bezig met afstuderen. Bente combineert verschillende media in haar werk. Fotografie, poëzie en bewegend beeld komen sterk naar voren in haar praktijk.  

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: