Maak kennis met Marita Schwanke

Marita Schwanke is een onafhankelijke kunstenares die in Brussel woont. Ze studeerde hedendaagse dans en choreografie aan ArtEZ in Arnhem en vervolgens aan PARTS in Brussel. Marita studeerde in 2022 af aan PARTS met een Bachelor of Arts. Tijdens haar studie kwam ze in aanraking met verschillend repertoire zoals werken van ROSAS ofTRISHA BROWN, nam ze deel aan verschillende creatieprocessen met Tamara Cubas, Moya Michel,Katja Heitmann en anderen en ontwikkelde ze haar eigen werk.  

Marita creëerde en speelde onder andere in I WANT TO TAKE OFF MY BODY, DYINGFISH en THE OUTER SPACE die werden gepresenteerd op Dansand festival (2021) EXIIITfestival (2022) en Mercerie Bxl met FORM+ (2022). In haar werk probeert ze de poëzie in simpele dingen te vinden en te laten zien en kritisch na te denken over westerse politieke bewegingen en structuren. Sinds haar afstuderen heeft Marita zich gericht op het ontwikkelen van haar artistieke expressie door het ontwikkelen en delen van haar eigen praktijk geïnspireerd door oosterse principes en praktijken, verschillende somatische benaderingen en fascia therapie. Ze begon ook samen te werken met haar partner AdemOuhaibia. In 2023 begon Marita met haar studie fascia- en danstherapie aan de body-mind academy in Brussel. 

Wil je (gratis) deelnemen aan haar onderzoek tijdens haar residentie op 12, 14 en/of 16 februari? Schrijf je hier in!

Fotograaf: Charlotte Cétaire

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: