Maak kennis met Melody en Marie!

Melody Van Gompel (1999) is een jonge kunstenaar uit Brussel. Ze studeerde drama op het Lemmensinstituut in Leuven en haar passie voor de podium- en danskunsten groeide en bracht haar naar het KASK/School of Arts Gent. Haar eerste stappen in de filmwereld begonnen in 2016 en deze vormden ook de kiem voor een bloeiende verbinding in die kleingrote wereld. Ze beweegt zich doorheen diverse performatieve ruimtes: dansen, spelen voor de camera, schilderen met penselen, ook in woorden, en tenslotte op scène zoeken en vragen: transformeren. Een zoektocht naar verbindingen tussen verschillende (kunst)vormen, en het willen belichamen van de eclectische verbeelding in een suggestieve, contemplerende en poëtische taal. Melody’s artistieke praktijk vertaalt en verbeeldt het verlangen naar een euforische, bijna absurde polyfonie in woord en geur. 

Marie Nguyen De Buck (1999) is een Vietnamees-Belgische jonge maker en speler uit Brussel. Ze begon met de studie beeldende en architecturale kunsten aan Sint-Lucas Gent en veranderde daarna naar woordkunst-drama op de Kunsthumaniora Brussel. Ook was ze deel van het feministisch collectief voor vrouwen van kleur ‘Bledarte’. Later ging ze spel studeren op het RITCS. Marie wordt geïnspireerd door contradictie en is op zoek naar het pragmatische binnen een abstracte en performatieve taal. Verhalen wil ze vertellen, alsook bevragen en experimenteren doorheen verschillende media als: theater, dans, film, installatie en scenografie. 

Samen werken ze aan een voorstelling.
Ze zijn van 4 tot 10 maart residenten bij Studio A’tack!

Fotograaf: Arthur Loontjes

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: