Maak kennis met Milo De Clerck

©Clara Hermans

Milo De Clerck (°2006, Vilvoorde) had van kleins af aan iets met beweging. Op zijn 9de danste hij in de voorstelling Rauw van kabinet k. Die ervaring bevestigde Milo’s passie voor dans en zette hem aan het zoeken naar alle mogelijke danstalen. Hij volgde Hip-hop bij Frank Van Neerboom en ontdekte op zijn 13de breakdance, bij Sam Dewaele van Together We Stand. Intussen ontwikkelde Milo een grote voorliefde voor hedendaagse dans en voor gemengde performance, met zowel tekst als beweging. Hij danst bij Fabuleus in Human Instruction Manual (Helder Seabra) en wil na de middelbare school een intensieve dansopleiding gaan volgen. 

Als eindwerk in de Middelbare Steinerschool Gent werkt hij aan een solo-performance waarin dans en tekst centraal staan. Hij onderzoekt het proces van verandering en vorming van identiteit, dat elke mens zijn leven lang ondergaat. Milo ziet 4 stappen in dit proces: volgen-geloven-nadoen-integreren, en 3 terugkerende vragen: Wat is liefde? Wat is geluk? Wat is vrijheid? Deze wil hij doorheen zijn voorstelling aankaarten en expressie geven door zichzelf op te werpen als prototype van de jongeren van zijn leeftijd die dit proces meemaken.

Milo plant zijn eerste residentiedag op 16 december in de Tacktoren (Kortrijk).

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: