Maak kennis met resident Danielle Huyghe

Danielle Huyghe (1997, BE) is een jonge en opkomende choreografe en danseres gebaseerd te Rotterdam (NL). Ze studeerde in 2016 af aan de Kunsthumaniora Hedendaagse Dans te Antwerpen (BE) en in 2020 aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor Danser/Maker (NL). Vanaf 8 tot en met 10 december mogen we haar verwelkomen bij Studio A’tack!

Sinds 2019 richt Danielle zich voornamelijk op het maken van haar eigen werk. In haar producties behandelt ze thema’s rondom het menselijk gedrag die verband houden met de huidige claustrofobische tijd.

In 2019 nam Danielle deel aan het jonge makers traject ‘One Night’s Dance’ bij Dansateliers (NL). Samen met Alexandra Verschuren maakte ze de voorstelling ‘Out of the blue’. De choreografie was te zien op verschillende internationale dansfestivals. Datzelfde jaar begon Danielle samen te werken met Nathalie Vermeiren. Samen maakten ze de voorstelling ‘Detached Separation’ en de film ‘Ontkoppeling’.

In 2021 besloot Danielle haar interesse in filmografie verder te zetten. Ze maakte de voorstelling ‘Into the blue’, een voorstelling waarin dans en film worden gecombineerd. Als onderdeel van de productie maakte ze de film ‘L’Heure bleue’ in coproductie met Korrel Film (NL).

Naast Danielle’s grote passie voor choreografie, filmografie, compositie en dans, werkt ze als docente bij verschillende instellingen in België en Nederland, zoals Jeugdtheater Hofplein, de! Kunsthumaniora Hedendaagse dans, de Theaterschool en meer . Daniëlle fungeert tevens als ‘danscoach’ voor de afstudeersolo’s aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor dans.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: