Moteur Synchrone

Moteur Synchrone is een film gemaakt door Stanislav Dobak & Jamie Lee. Het idee voor de film werd aangebracht door Passerelle en is een samenwerking met Danspunt, fABULEUS en zeven Limburgse cultuurcentra. Met 22 jonge dansers konden de makers alvast op een pak energie rekenen. Voeg daar de fascinerende locatie van CC Muze op de oude mijnsite aan toe en je krijgt een heel bijzondere dansfilm. Een artikel over dit project kan je hier lezen.

Stel je een wereld voor waarin de simpelste geneugten ons ontnomen worden. Stel je voor dat we alleen nog leven om te voldoen aan de wensen en behoeften die de gangbare cultuur ons opdringen, dat ons vermogen tot kritisch denken helemaal is uitgestorven. En dat we uiteindelijk als mens niet langer verbonden zijn met de natuur, dat we alle menselijkheid verliezen ten gunste van de groei van het industriële complex. Mensen worden pionnen in een systeem. Het systeem werkt niet langer voor de mensen, maar de mensen werken voor het systeem. 

Achter de schermen

Moteur Synchrone is een film van Jamie Lee en Stanislav Dobak. De jongeren die schitteren in de film zijn dansers en bewegers tussen 12 en 22 jaar. De film kwam tot stand dankzij drie co-producenten: Danspunt, Passerelle en fABULEUS. In samenwerking met CC Muze, C-mine cultuurcentrum, CCHA, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen en CC de VELINX.

Hun ambitie? Jonge dansers en bewegers de kans geven hun talent te ontwikkelen en zichzelf uit te dagen. Met een tastbaar resultaat om trots op te zijn. De jongeren volgden enkele voorbereidende dansworkshops, proefden van de sfeer op een filmset en werkten samen met een ervaren choreograaf en filmmaker. Samen trokken ze de studio in, een magisch werkproces dat leidde tot een kortfilm die je aan het denken zet. En dat alles tussen de versoepelings- en verstrengingsmaatregelen van de coronacrisis: een echt huzarenstukje. Op Dag van de Dans, 24 april 2021, kan je Moteur Synchrone voor het eerst bewonderen. Dan gaat de film in première op Podium 19.

  • Geselecteerd voor Obskuur Ghent Film Festival op 5 oktober 2023
  • Te bekijken op Whush, een streamingplatform van meer dan 20 toonaangevende onafhankelijke filmfestivals wereldwijd. .

CREDITS
Concept, script, edit: Jamie Lee
Camera, kleurcorrectie: Stanislav Dobák
Productieassistent: Jacob Ingram Dodd, Britt Lemmens
Coördinator: Elena Decock
Dansers: Merle Duckers, Flore Schroyen, Maud Bervoets, Merel Geenard, Lore Van Holle, Jade Gijsen, Lize Coppens, Joya Vanloffelt, Viebe Goedheid, Febe Nachtegael, Romi Bruggeman, Amber Klockaerts,Lauren Belmans, Amber Vanhoof, Caro Leclere, Charlotte Houben, Keet Van Bon, Lore Theunis, Lore Congedo, Hannes Van Borm en Sara Cuypers
Locatie: ZLDR Luchtfabriek & CC MUZE Heusden-Zolder
Productie: Danspunt, fABULEUS, Passerelle en de cultuurcentra van Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maasmechelen en Tongeren

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: