Passerelle op de Cultuurdagen

Elk jaar bereikt CANON Cultuurcel 2000 studenten uit de lerarenopleidingen basis- en secundair onderwijs via de Cultuurdagen. De studenten proeven van cultuur via boeiende en kwaliteitsvolle workshops, een prikkelparcours, voorstellingen, lezingen en infostands. De cultuurdagen inspireren de studenten om hun leerlingen later ook een culturele ervaring te gunnen.

Pol Coussement ging opnieuw de uitdaging aan om in drie voormiddagen tijd een minicreatie in elkaar te boksen. Dit werd gepresenteerd op de cultuurdagen op dinsdag 22 en woensdag 23 november 2022 in deSingel in Antwerpen.

Pol werkte met twee verschillende klassen uit Antwerpse scholen: de Spectrumschool (Deurne) en Vrije basisschool Heilige Familie (Berchem). Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden!

Dank aan Sabine Vanhoutte voor de foto’s!

Quotes

“Pol, graag wil ik je nog even bedanken voor de vlotte, fijne en aangename samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen een unieke ervaring hebben gehad en ze deze nog lang zullen meedragen”
– leerkracht Spectrumschool, Stani Mussche

Kippenvelmoment tijdens de voorbije Cultuurdagen van CANON Cultuurcel: leerlingen van de derde graad LO&Sport van de Spectrumschool in Deurne gingen met Pol Coussement aan de slag. Stuk voor stuk jongens met een rugzak, die zich kwetsbaar opstelden op het podium en met een andere taal dan de rauwe verbale die ze dagdagelijks horen en gebruiken, uitdrukten wie ze zijn. Dat doet kunst dus met een mens. Zo dankbaar dat ik dit kon meebeleven
– An Favoreel

“Ik denk dat dit soms nog waardevoller is dan het cognitieve dat we ze meegeven”
– Inge Geurts, leerkracht Heilige Familie, Berchem

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: