Film met Diren Agbaba

Tijdens het eerste seizoen van Re’Onna werden we geconfronteerd met een volledige lockdown (oktober 2020). Re’Onna was net van start gegaan en de groep moest zich nog vormen. We wilden de jongeren niet loslaten en zochten samen met Valentina en Stad Genk naar een oplossing om de werking toch voort te zetten. 

We beslisten om een dansfilm te maken in plaats van een voorstelling. Het gaf ons de kans om in kleinere groepen te werken, inspiratie via Zoom te delen. Zo konden we, ondanks de omstandigheden, toch met deze groep meiden in een creatieproces te stappen. Eentje waar ook een concreet resultaat uit voort zou komen. Spannend, maar ook een extra drijfveer.

Stad Genk maakte in de periode van lockdown extra budget vrij om lokale kunstenaars te ondersteunen via artistieke opdrachten. Dit paste binnen ons verhaal. Met de extra middelen van Stad Genk en Vlaanderen konden we dit project voortzetten: zij gaven ons de slagkracht om een lokale filmmaker te laten samenwerken met Re’Onna.  

Diren Agbaba, filmmaker en opgegroeid in Genk, werd enthousiast over dit project en verhaal. Door de nodige ervaring met jongeren, wist hij dat deze manier van werken een gedeelde creatie zou worden. Valentina en Diren besloten de meisjes te interviewen en de sessies te filmen. Dankzij Stad Genk konden we ons werk als jeugdwelzijnswerk verder zetten. De film focust op het proces en op de thema’s die hen bezighielden. Je ziet en ervaart de manier waarop Valentina deze thematiek in beweging omzet en hoe de jongeren zich hierbij voelen.

De trailer van deze docu-style kortfilm kan je hier bekijken: het laat zien hoe Valentina er op korte tijd en in zeer moeilijke omstandigheden toch in slaagde om deze jongeren te raken. 

Dank aan Diren Agbaba, Valentina Nigro en Giorgia Cirafici om dit jaar zo flexibel te blijven en toch vast te houden aan hun artistieke visie. 

Hierbij een trailer als teaser. Wie de volledige film wil bekijken kan contact opnemen met Passerelle.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Andere D-Code projecten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: