Say It Loud – Jongeren tegen racisme

“This time louder. Louder than ever. Louder than before.”

Met Say it Loud wil stad Leuven discriminatie en racisme aan de kaak stellen. Vanaf vandaag verzamelt het platform #SAYITLOUD verhalen, ervaringen, dromen en gedachten van jongeren die hun stem luid willen laten klinken en hun rug keren tegen racisme. LOUD is een artistieke samenwerking tussen Passerelle vzw, Heilig Hart Kessel-Lo en Stad Leuven en het European Forum for Urban Security (EFUS).

Naar aanleiding van dit initiatief, stapten jongeren uit het OKAN en reguliere onderwijs van het Heilig Hart Kessel-Lo in het voorjaar van 2020 in een artistiek traject onder leiding van Zoë Demoustier. Dans, tekst en film werden hun uitlaatklep om met de thema’s discriminatie en polarisatie aan de slag te gaan en hun eigen verhaal en dromen te uiten. Het resultaat werd een kleurrijke film met een sterke boodschap, de trailer staat nu al online en kan je hierboven zien. Die film verschijnt op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

De LOUD-jongeren roepen andere jongeren op om hetzelfde te doen. Om in de pen te kruipen, tekenpotloden aan te scherpen, stembanden op te warmen of een camera boven te halen. Om er op los te rappen, dansen, filmen, schilderen, zingen, spelen, .. en zo eigen emoties, dromen en ervaringen te uiten op een persoonlijke en creatieve manier. Discriminatie, polarisatie en stereotypering zijn hierbij de overkoepelende thema’s. Het overbrengen van het verhaal en de stem van jongeren, dat is wat er toe doet. De manier waarop is ondergeschikt. Geen artistieke hoogstandjes, wél pure en persoonlijke verhalen die in de loop van maart op deze pagina zullen verschijnen.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: