Singled Out

Fotograaf: Robin Hooybergs

“Hoe kan ik mezelf zijn terwijl ik een systeem volg? Word ik geaccepteerd?” Singled Out is een krachtige en aangrijpende voorstelling die het anders-zijn binnen een groep blootlegt. Als vertrekpunt speelden de dansers met manieren om wel of niet deel uit te maken van een groep.  

Alleyne Dance wil graag een speciaal woord van dank geven aan de jonge ambitieuze dansers die niet alleen optraden in Singled Out, maar ook aan de dansers die auditie hebben gedaan. 

“Het was een genoegen om jullie te ontmoeten en met jullie te dansen. We hopen dat deze bewegingsreis doorgaat en dat dit een begin is van een nieuwe fysieke relatie.”
– Kristina Alleyne 

Alleyne Dance is een krachtig gezelschap dat West-Afrikaanse, Caribische, Kathak-, hiphop- en circusskills integreert in een hedendaagse danscontext. Kristina Alleyne danste o.a. bij Ultima Vez en Akram Khan. 

Fotograaf: Raf Wouters & Robin Hooybergs

Choreografie:  Alleyne Dance onder leiding van Kristina Alleyne 
Assistente choreografie: Giorgia Gasparetto 
Repetitior: Judith Clijsters 
Muziekontwerp: Sadé Alleyne
Componist: Will Tonna  
Dansers: Zinte Coekaerts, Yelena Driesen, Eva-Luna Geebelen, Jade Gijsen, Femke Legein, Benjamin Muller, Lia Peters, Karolien Wauters 
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters 

Productie van Passerelle vzw i.s.m. C-mine Genk

Over Kristina Alleyne

Kristina en Sadé Alleyne zijn bekroonde dansers en co-artistieke directeuren van Alleyne Dance (AD), een in 2014 opgericht Brits gezelschap met een internationaal bereik. AD heeft vier hoofdwerken die momenteel worden gepresenteerd van podium tot buiten én een meermaals bekroonde film. AD is bezig met de creatie van een nieuw werk getiteld Far From Home dat in de herfst van 2022 gepresenteerd zal worden. Daarnaast werkt AD momenteel aan opdrachten voor de beroemde Martha Graham Company (USA), Phoenix Dance Company (UK) en de burgemeester van Londen’s London Borough of Culture 2022. 

Fotograaf: Raf Wouters

Vóór het oprichten van AD, werkte Kristina als danseres bij gezelschappen als Akram Khan Company, Ultima Vez, Retina, Arthur Pita en Tavaziva en nog veel meer. Kristina heeft ook gewerkt als bewegingsregisseur/ medewerker/ repetitor voor Marvel Studios, Disney, Purple Theatre, Linden Dance Company en voor onafhankelijke artiesten.

Lees hier het interview met Kristina in onze Passerellekrant 2022!

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: