‘TZALWELZIJN

Pesten blijft een groot probleem in heel wat scholen in Vlaanderen. Het initiatief t Zal WELzijn wil hier volop op inzetten. Als expert in danseducatie begeleidt Passerelle een aantal scholen doorheen Vlaanderen en geeft ze via dans en beweging ‘pesten’ vorm. Coaches Judith Clijsters, Kim Cras, Darline Deprez, Yentl De Werdt, Valentine Galeyn en Morgane Van Weyenbergh gingen aan de slag in 9 scholen doorheen Vlaanderen.

Dit project is een initiatief van het Overlegplatform Welbevinden van de Vlaamse Onderwijsraad, CANON Cultuurcel en Iedereen Leest om scholen en de samenleving te sensibiliseren rond pestproblematiek. De bredere begeleiding van experten Lode Vermeersch en Gie Deboutte dragen bij tot een langere termijn visie rond de klasprojecten in het kader van welbevinden op school.

Enkele praktijkvoorbeelden:

Moderne dans tegen pesten:

 

 

Kim Cras aan de slag in BS De Kleine Reus in Steenkerke

 

 

Sterk in hun schoenen:

 

Yentl de Werdt in BS De Piramide in Antwerpen

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: