D-Code

Miroir D'Eux

École Jules Michelet situeert zich in de wijk La Potennerie in Roubaix.

In deze wijk heerst heel wat kansarmoede. Op vraag van de kinderen en hun ouders startten Magalie Mattana en Pol Coussement een werking op in de vrije tijd. Meer info vind je op www.miroirdeux.fr

Met de steun van het Europees Fonds van regionale ontwikkeling.

 

M2 Miroir D'Eux BACK LOGO`


T'es Moins

Eén jaar lang werkten Magalie en Pol, mede met de steun van Le Gymnase | CDCN en Stad Roubaix, met de jongeren van Miroir d’Eux.

Op 28 en 29 juni 2019 nam T’es Moins het podium van Le Gymnase in.


Wat vooraf ging...

Magalie Mattana en Pol Coussement

In 2013 werkte choreograaf Pol Coussement op vraag van De Kortrijkse schouwburg en Le Gymnase CDCN binnen een Europees grensoverschrijdend programma (Interreg) met een school uit Vlaanderen en Frankrijk.

De daarop volgende jaren bleef hij jaarlijks werken met de school in Roubaix en in het bijzonder met de leerkracht Magalie Mattana. Artistiek vormden zij een complementair duo dat ook aan de slag ging in OKAN-scholen in Vlaanderen.

De samenwerking tussen Magalie en Pol bleef niet onopgemerkt. Een pedagogisch adviseur van Roubaix kwam de leerlingen bedanken in de klas na hun voorstelling.


De 10 nationale danswerkplaatsen uit Frankrijk pakten in En Action elk uit met een good practice van danseducatie. Le Gymnase CDCN koos voor het werk van Magalie Mattana en Pol Coussement.

0001

En Action

De 10 nationale danswerkplaatsen uit Frankrijk pakten in En Action elk uit met een good practice van danseducatie. Le Gymnase CDCN koos voor het werk

Lees verder »

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: