Geroezemoes

Danscoach Zoë Demoustier maakte samen met de leerlingen van het zesde leerjaar van de Leuvense school Paridaens een korte film. Zij lieten zich inspireren door het boek Geroezemoes van Yelena Schmitz, Ruth De Jaeger en Nina Claes. Het boek gaat over de kracht en het plezier van verzinsels en geruchten.

Zo’n sappig verhaal dat snel de ronde doet! Bekijk hieronder het resultaat en hier de making-of.

 

De video ging in première op woensdag 16 maart 2022 tijdens de inspiratiedag Cultuur op School te Leuven georganiseerd door Cultuurkuur.

De podcastreeks Cultureel bewustzijn van Cultuurkuur dompelt je onder in de boeiende wereld van cultuureducatie. In de achtste aflevering zoomen ze verder in op de vraag: hoe dans je een boek? met Geroezemoes als good-practice!

Het filmproject GEROEZEMOES bood een sensitieve insteek om het verhaal te ontdekken. Aan het einde van de workshops hadden de kinderen allemaal zin om het boek te lezen, zelfs voor te lezen!

– Zoë Demoustier, danscoach
Lees hier het interview met Zoë in de Passerellekrant 2022!

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: