Both, Two and Many

Vera Tussing duikt samen met acht dansers van Passerelle in de wereld van tactiliteit en connectie binnen performance.  Wat ze intens najagen, is het vinden van wat het betekent om ‘in contact te zijn’, zowel met jezelf als met elkaar.

Tussing is gekend om haar zoektocht naar tactiliteit en connectie met zowel haar publiek als haar performers; dit is te zien in haar werk ‘Un-Staging Tactility’, ‘Both, Two’, as well as ‘Tactile Quartet(s). In ‘Both, Two and Many’ zet ze haar artistieke signature door. 

Deze creatie wordt in samenwerking gemaakt met acht getalenteerde dansers. Op 2, 3 en 4 november 2023 gaat de creatie in première in de Budascoop en op 11 november in C-Mine Cultuurcentrum.

Choreografie: Vera Tussing 
Co-Creatie / Dansers:  Charlotte Houben, Emma Drossart, Eva-Luna Geebelen, Flore Schroyen, Gwen Kiggen, Jade Gijsen, Kato Belis en Melody Van Gompel
Muziekontwerp: Sound Design Michael Picknett
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters

Delen van het choreografisch materiaal gebaseerd op Both, Two van Vera Tussing / Esse Vanderbruggen 


Productie: Passerelle vzw 
Co-realisatie met C-Mine cultuurcentrum en Schouwburg Kortrijk

Fotograaf: Joni Sprengers

Over Vera Tussing

Vera Tussing studeerde af aan de London Contemporary Dance School, en werkte als danser, regisseur en maker in het Verenigd Koninkrijk, België, Canada en heel Europa. In 2011 bracht ze Trilogy in première met Albert Quesada. Dit werd gevolgd door You Ain’t Heard Nothing Yet (2012) en T-Dance (2014), evenals de beweging-geluidsinstallatie Sound Bed. De voorstelling The Palm of Your Hand ging in 2015 in première, gevolgd door Mazing (2016).

Een centraal thema in Vera’s werk is hoe de verschillende zintuigen samen onze perceptie structureren, en het creëren van unieke, interpersoonlijke ontmoetingen tussen publiek en performer. Ze is momenteel artist-in-residence bij Kaaitheater (Brussel), en voorheen Workplace artist bij The Place (Londen), IN/FINITY Artist, Research Associate bij South East Dance (Brighton) en KAAP-maker (Oostende/Brugge).

Met de steun van Vlaanderen, C-Mine cultuurcentrum en Schouwburg Kortrijk

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: