Vera Tussing duikt samen met zeven dansers van Passerelle in de wereld van tactiliteit binnen performance. Wat ze intens najagen, is het vinden van wat het betekent om ‘in contact te zijn’, zowel met jezelf als met elkaar.
Tussing is gekend om haar zoektocht naar tactiliteit en connectie met zowel haar publiek als haar performers; dit is te zien in haar werk ‘Un-Staging Tactility’, ‘Both, Two’, as well as ‘Tactile Quartet(s). In ‘Both, Two and Many’ zet ze haar artistieke signature door.
Op 2, 3 en 4 november 2023 ging de creatie in première in de Budascoop en op 11 november in C-Mine Cultuurcentrum.
Lees hier het interview met Vera Tussing en Jade Gijsen in de Passerellekrant 2023.
Choreografie: Vera Tussing
Co-Creatie / Dansers: Kato Belis, Emma Drossart, Eva-Luna Geebelen, Jade Gijsen, Charlotte Houben, Gwen Kiggen en Flore Schroyen
Muziekontwerp: Sound Design Michael Picknett / Sparkling Solutions
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters
Delen van het choreografisch materiaal gebaseerd op Both, Two van Vera Tussing / Esse Vanderbruggen
Productie: Passerelle vzw
Co-realisatie met C-Mine cultuurcentrum en Schouwburg Kortrijk
Fotograaf: Kristine Vandegaer
Over Vera Tussing
Vera Tussing studeerde af aan de London Contemporary Dance School, en werkte als danser, regisseur en maker in het Verenigd Koninkrijk, België, Canada en heel Europa. In 2011 bracht ze Trilogy in première met Albert Quesada. Dit werd gevolgd door You Ain’t Heard Nothing Yet (2012) en T-Dance (2014), evenals de beweging-geluidsinstallatie Sound Bed. De voorstelling The Palm of Your Hand ging in 2015 in première, gevolgd door Mazing (2016).
Een centraal thema in Vera’s werk is hoe de verschillende zintuigen samen onze perceptie structureren, en het creëren van unieke, interpersoonlijke ontmoetingen tussen publiek en performer. Ze is momenteel artist-in-residence bij Kaaitheater (Brussel), en voorheen Workplace artist bij The Place (Londen), IN/FINITY Artist, Research Associate bij South East Dance (Brighton) en KAAP-maker (Oostende/Brugge).
Fotograaf: Joni Sprengers
Met de steun van Vlaanderen, C-Mine cultuurcentrum en Schouwburg Kortrijk