Maak kennis met de eerste residenten: Anneleen Nickmans en Karolien Wauters

Credits: Linde Hanna Rongen

Ik ben Anneleen Nickmans (links op foto). In september 2020 studeerde ik af aan de Dans Academie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Hedendaagse dans. Vier jaar lang kreeg ik daar de kans om elke dag bezig te zijn met mijn passie. Ik kan mezelf omschrijven als een gefocuste, gemotiveerde danser die steeds openstaat voor nieuwe avonturen en uitdagingen. Ik ben een fysieke danser die veel flow gebruikt in de manier waarop ik me beweeg. Met die flow probeer ik mijn omgeving mee te nemen in de wereld waarin ik me bevind. Eerlijkheid en connectie met mezelf, de mensen rondom me en de bewegingen zijn aspecten die ik zelf heel belangrijk vind en waar ik steeds naar streef. Naast zelf dansen geniet ik er enorm van om mijn passie door te geven aan anderen.

Ik ben Karolien Wauters (rechts op foto), 22 jaar en ben vorig jaar afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten als uitvoerend danser, richting Urban Contemporary. Op dit moment werk ik vooral samen met Tanztheater Erfurt en choreografe Katja Heitmann. Aangezien ik als zelfstandige werk, vind ik het fijn om compleet verschillende projecten te combineren zodat ik mijn eigen bewegingstaal op meerdere vlakken kan ontwikkelen. Sinds kort focus ik me ook op het creëren van kleinere projecten zoals dit duet met Anneleen Nickmans. Het ontwikkelen van eigen choreografieën is een heel nieuw gegeven voor mij als danser; dit wil ik zeker meer gaan ontdekken.

Duet

Ons doel tijdens deze residentie is het creëren van een duet waarin de focus ligt op het fysiek verbinden met elkaar. We gaan op zoek naar een bewegingstaal waaruit organisch partnerwerk kan ontstaan. Hiervoor gebruiken we een constante flow in ons lichaam die indirect kan leiden tot een trance, een gelijk opgaande energie die ons brengt tot circulaire bewegingen. Twee lichamen die één worden.

Tijdens hun residentie werkten ze toe naar een creatie Purple Phase waarbij ze gecoacht werden door Emmi Väisänen (not standing/ Alexander Vantournhout company) in Genk. Lees hier hun ervaing in de Passerellekrant!


Credits: Robin Hooybergs

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: