Maak kennis met Margaux Cauliez

Hoi, ik ben Margaux Cauliez! Misschien ken je mij van de dansvoorstelling Terrains. In 2024 ben ik één van de residenten bij Studio A’tack.

Ik ben gefascineerd door woede, de explosiviteit, de kracht die achter deze emotie zit waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Een reden van mijn fascinatie is dat ik zelf nooit echt in staat ben geweest deze emotie goed te kanaliseren. Ik heb nooit die woede, wanneer ik die voelde toegelaten, een plek gegeven. Meestal negeerde ik die tot ik in tranen uitbarstte, in een stil snikken tot het uit me liep, waarbij mijn lichaam in elkaar zakt, fragiel en slap werd.  Ik heb me nooit krachtig , sterk en zelfzeker gevoeld in die kwaadheid. 

Welke kleuren heeft woede? Hard en snijdend, maar ook stil en ingehouden. Ik wil fysiek onderzoeken wat woede met een lijf doet. Hoe woede in je lijf zit en welke gedaanten het kan aannemen. Ik heb ook een onderzoeksvraag waar ik mee aan de slag ga: “Hoe kan ik  de lichamelijke kleuren en componenten van woede theatraliseren?”

Voor mijn eindwerk/ masterproef aan de opleiding drama aan de Luca School of Arts, ga ik een solovoorstelling maken die ik zelf zal uitvoeren. Het wordt een bewegingsvoorstelling omdat ik een fysiek onderzoek wil voeren op en naast de vloer. Ik zal hierbij gecoacht worden door danseres en choreografe Zoë Demoustier.

Ik plan mijn eerste residentiedag op 14 januari 2024 in de Tacktoren.

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: