spotlight

project x is een plaats waar jongeren zichzelf kunnen zijn en geïnspireerd raken door de ander. Alle deelnemers zijn uniek en hebben een verschillende achtergrond. We bieden hen allerhande tools en oefeningen aan die hen kunnen helpen om zelfzekerder te worden op het podium. Via dans en beweging laten we hen kennismaken met ritmiek en muziek en zorgen dat ze dit kunnen koppelen aan hun eigen lichaamstaal of -beweging. De groep is intussen uitgegroeid tot een leuke, diverse en eclectische bende.

We werken rond het thema ‘spotlight’. Ieder van ons heeft een uniek verhaal. Via dans, beweging en tekst willen we enkele van die verhalen delen. Ieder van ons staat in de spotlight op zijn/haar manier.

Een andere rode draad ligt in patronen en gewoontes. Wat doe jij elke dag? Wat zijn jouw gewoontes en gedragingen? We hebben vaak dezelfde routines, maar toch zegt iedereen dat we verschillen van elkaar… We zijn gewoon mensen, toch? Patronen komen niet enkel in gedragingen terug, maar ook in figuren en vormen. Dit onderzoeken we samen.”

– Amin Srasra en Sofie Nuyttens

spotlight werd mede gerealiseerd met de steun van het Interreg Microproject “Miroir Magique“, een grensoverschrijdende samenwerking tussen Miroir D’Eux en Passerelle vzw.

Met de steun van de Vlaamse Overheid/Bovenlokaal, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Stad Kortrijk en Ajko.

blank
blank

Laat je reactie na

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Andere D-Code projecten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: