Nieuw

Voor organisaties (boek deze activiteit)

Dans.art

Een dans.art sessie is een workshop gekoppeld aan een dansvoorstelling. De deelnemers verwerven inzichten in de bewegingstaal van de coach en het creatieproces van de voorstelling. Op basis van de concepten en methodieken van de coach worden ze aangezet tot het maken van eigen bewegingsmateriaal. Hun eigen lichaamstaal, creativiteit en inlevingsvermogen wordt getriggerd. Na deze workshop gaan de deelnemers kijken naar de dansvoorstelling. Zonder twijfel dat deze jonge deelnemers de voorstelling op een andere manier bekijken en beleven.

Voorbeelden:

Dans.art Radical Light

De Kunsthumaniora nodigt enkele keren per jaar een gastdocent uit en hiervoor vinden ze vlot hun weg naar Passerelle.  Via een workshop onder het format DANS ART bereiken ze voor hun dansers een variatie aan choreografen en coaches. 

Zo organiseerde we op 24/04/2018 een DANS ART, een omkaderende workshop rond de pompende voorstelling Radical Light van Salva Sanchis. Deze workshop werd begeleid door  danser/choreograaf Peter Savel, die ook zelf in de voorstelling danst.

Een fijne kennismaking met één van de dansers uit de voorstelling én een meerwaarde bij het bekijken van de voorstelling!

Dans.art Girls

In aanloop naar de dansvoorstelling GIRLS organiseerde CC Wevelegem i.s.m. Passerelle twee sessies van drie uren voor meisjes van 10 tot 14 jaar. De choreograaf himself, Ugo Dehaes, begeleidde deze sessies.

De sessies gingen door op het podium van CC Wevelgem en er werd gewerkt rond het bewegingsmateriaal van de voorstelling GIRLS. Alle deelnemers kregen ook een ticket voor de voorstelling, waarin ze heel wat bewegingen uit de workshop herkenden.

Dans.art Human Rights, Human Wrongs

Passerelle was te gast in CC De Leest te Izegem met de double bill Human Wrongs, Human Rights (Stanislav Dobak) en Point of View (Benjamin Vandewalle). In de namiddag was er de unieke kans om kennis te maken met choreograaf Stanislav Dobak die een dans.art-sessie verzorgde op de planken van het Cultuurcentrum. In deze sessie gingen de deelnemers aan de slag gaan met het bewegingsmateriaal van de voorstelling Human Wrongs, Human Rights, en ‘s avonds konden ze naar de voorstelling kijken.

Dans.art Drumming

Passerelle organiseerde samen met de Schouwburg Kortrijk enkele dans.art sessies. De eerste editie was opgetrokken rond de voorstelling Out of Context, for Pina van Alain Platel. De tweede voor de voorstelling Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker. Deze dans.art sessie bestond uit twee workshops van telkens twee uren met een danser van Rosas. De workshops waren gebaseerd op de voorstelling Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker. Achteraf gingen de deelnemers samen naar de voorstelling Drumming kijken.

Dans.art Zoo doen ze de dingen 

Randi De Vlieghe, choreograaf van de voorstelling Zoo doen ze de dingen van HET PALEIS, liet zich door deze voorstelling inspireren voor een workshop voor kinderen van 8-10 jaar. Randi ging aan de slag met het bewegingsmateriaal uit de voorstelling en zo groeit een eigen dierenwereld…
Een samenwerking van Passerelle en Schouwburg Kortrijk.

Dans.art Wulong 

Tijdens deze workshop ging Passerelle samen met twee van de dansers uit de voorstelling Wulong aan de slag met het bewegingsmateriaal en thema’s uit de voorstelling. Wulong of de dansende draak is een verhaal zonder woorden. Het sprookje ontwikkelt zich via dans, muziek en poppenspel. De voorstelling is geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen. Het verhaal gaat over opgroeien, over angsten overwinnen en over de onuitputtelijke kracht van de fantasie. In Wulong of de dansende draak zien we de fantasiewereld van het kleine meisje Ming Ming. In kader van Spinragfestival.

Niet wat je zoekt?

Misschien is dit niet de workshop of het project dat je wenst te organiseren? Geen nood!

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.
Wij contacteren je dan snel! 

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: