Nieuw

Voor organisaties (boek deze activiteit)

Dans.art

Een dans.art sessie is een workshop gekoppeld aan een dansvoorstelling. De deelnemers verwerven inzichten in de bewegingstaal van de coach en het creatieproces van de voorstelling. Op basis van de concepten en methodieken van de coach worden ze aangezet tot het maken van eigen bewegingsmateriaal. Hun eigen lichaamstaal, creativiteit en inlevingsvermogen wordt getriggerd. Na deze workshop gaan de deelnemers kijken naar de dansvoorstelling. Zonder twijfel dat deze jonge deelnemers de voorstelling op een andere manier bekijken en beleven.

Een voorbeeld hiervan is de workshop Re:Rosas met Yentl de Werdt en Annabel Schellekens in Maasmechelen. Naar aanleiding van de voorstelling Rosas danst Rosas in CC Maasmechelen werd een tweedaagse workshop georganiseerd. Het resultaat werd getoond in de inkomhal, voorafgaand aan de voorstelling. De deelnemers gingen achteraf ook samen kijken naar Rosas Danst Rosas.

Voorbeelden:

Dans.art Gnosis

Op 8 april 2017 was Passerelle te gast in CC De Plomblom met de double bill Gnosis & WAAR. In aanloop van de voorstelling bood Passerelle ook een dans.art aan die nauw aansluit op de voorstelling. Aan de hand van enkele oefeningen en uitleg van Kim Cras, een van de dansers van Gnosis, krijg je een unieke inkijk in hoe de voorstelling tot stand kwam en waarom de choreograaf bepaalde keuzes maakte. Door deze dans.art bekijk je de voorstelling absoluut met andere ogen.

Dans.art Met Stanislav Dobak

Zaterdag 9 maart 2013 was Passerelle te gast in CC De Leest te Izegem met de double bill Human Wrongs, Human Rights (Stanislav Dobak) en Point of View (Benjamin Vandewalle). In de namiddag was er de unieke kans om kennis te maken met choreograaf Stanislav Dobak die een dans.art-sessie verzorgde op de planken van het Cultuurcentrum De Leest. In deze sessie konden de deelnemers aan de slag gaan met het bewegingsmateriaal van de voorstelling Human Wrongs, Human Rights, en ‘s avonds konden ze naar de voorstelling kijken. Op zondag 17 maart  2013 verzorgde Stanislav Dobak ook een gelijkaardige dans.art sessie voor de leerlingen van SAMWD in het Vedetorium van Lier. 

Dans.art Met Stanislav Dobak

blank

Op 20 april 2013 organiseerde Passerelle samen met de Schouwburg Kortrijk een tweede Dans.art DeLuxe. De eerste editie was opgetrokken rond de voorstelling Out of Context, for Pina van Alain Platel. De tweede voor de voorstelling Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker. Bij deze Dans.art DeLuxe kreeg je vanaf 14:00 twee workshops van telkens twee uren met een danser van Rosas. De workshops zijn gebaseerd op de voorstelling Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker.

DANS.ART VOOR KINDEREN

Dans.art Zoo doen ze de dingen 

blank

Randi De Vlieghe, choreograaf van de voorstelling Zoo doen ze de dingen van HET PALEIS, liet zich door deze voorstelling inspireren voor een workshop voor kinderen van 8-10 jaar. Randi ging aan de slag met het bewegingsmateriaal uit de voorstelling en zo groeit een eigen dierenwereld… een samenwerking van Passerelle en Schouwburg Kortrijk.

Dans.art Wulong 

blank

Tijdens deze workshop ging Passerelle samen met twee van de dansers uit de voorstelling Wulong aan de slag met het bewegingsmateriaal en thema’s uit de voorstelling. Wulong of de dansende draak is een verhaal zonder woorden. Het sprookje ontwikkelt zich via dans, muziek en poppenspel. De voorstelling is geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen. Het verhaal gaat over opgroeien, over angsten overwinnen en over de onuitputtelijke kracht van de fantasie. In Wulong of de dansende draak zien we de fantasiewereld van het kleine meisje Ming Ming. In kader van Spinragfestival.

Niet wat je zoekt?

Misschien is dit niet de workshop of het project dat je wenst te organiseren? Geen nood!

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.
Wij contacteren je dan snel! 

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: