Nieuw

Voor organisaties (boek deze activiteit)

Smaaksessie

Een smaaksessie is een kennismakingsworkshop waarin de deelnemers proeven van hedendaagse dans, beweging en performance. Deze sessies richten zich op het verkennen van de eigen bewegingsmogelijkheden en expressievormen, het ontwikkelen van de creativiteit en inleving.

Hieronder enkele voorbeelden van smaaksessies in de vrije tijd en in het onderwijs.

Smaaksessies tijdens expressielab

De eerstejaarsstudenten van de lerarenopleiding HU Brussel gaan elk jaar op retraite in Vormingscentrum Destelheide in Dworp. Tijdens dit expressievak krijgen de studenten een reeks sessies rond dans, theater en muziek. Passerelle begeleidt elk jaar de sessies dans. Op het einde van deze driedaagse presenteerden de studenten een toonmoment.

Lysbeth Jans (lector taalvaardigheid en coördinator) getuigt: “De workshop dans was erg geslaagd. Voor sommige studenten is dit de eerste kennismaking met hedendaagse dans, voor anderen is het een manier om hun eigen (dans)bewegingen vanuit een ander perspectief te bekijken, en nieuwe technieken bij te leren. Uiteindelijk staat iedere student stil bij wat ze enkel met hun lichaam kunnen creëren, en bij de kunstvorm dans. Tot slot wil ik het hebben over het betoverende toonmoment. Dat leek te komen van de studenten zelf, zonder dat hierdoor het vernieuwende verloren ging. De samenwerking met de workshop ritme was heel erg geslaagd.”

Workshops op Kunstendag voor Kinderen

In het kader van de  Kunstendag voor Kinderen organiseerde Passerelle een aantal workshops voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Danscoaches Darline Deprez, Kim Cras en Ines Vandenbroucke lieten de kinderen een hele middag proeven van beweging, expressie en dans. Het werd een workshop waarin de deelnemers zelf creatief aan de slag gingen rond het thema Wat is Kunst?! 

Smaaksessie rond diversiteit

Het KTA van Ieper organiseerde een dag rond diversiteit. De leerlingen konden intekenen voor verschillende workshops rond dit thema. Passerelle stuurde Darline Deprez om een workshop hedendaagse dans te verzorgen en te werken aan een korte performance om de dag af te sluiten. Een mooi voorbeeld van een smaaksessie waarbij vooral gewerkt wordt met de input van de leerlingen zelf.

Smaaksessie tijdens sportdag

Freinetschool De Torteltuin uit Poperinge vroeg Passerelle om een smaaksessie te verzorgen tijdens de sportdag. Passerelle stuurde Sarah Beel naar Poperinge en zij ging aan de slag met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Na een korte opwarming konden de kinderen kiezen uit een aantal voorwerpen, waar telkens een verhaal en een opdracht aan vastzat. Zo konden ze kiezen uit hoepels, slaaltjes, een roos, een tutu, een hoed… 

Me in Motion

Op de Dag van de Dans, organiseerde Passerelle i.s.m. Sarah Leenders een dansworkshop voor jongeren. Tijdens deze workshop kon je samen met Sarah zoeken hoe jouw bewegingen in interactie gaan met live muzikanten. Deze workshop was een unieke kans voor lokale jongeren om kennis te maken met hedendaagse dans, en dat nog wel op live muziek. 

Niet wat je zoekt?

Misschien is dit niet de workshop of het project dat je wenst te organiseren? Geen nood!

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.
Wij contacteren je dan snel! 

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: