Nieuw

Kom kijken!
Voor Jongeren (doe mee)
Mis deze voorstelling niet!

double bill D-EFFECT & ALSTUBLIEFT!

Passerelle is vaak een blind date met jong werk van straffe choreografen. Op één avond maak je kennis met twee creaties. Passerelle presenteert twee verrassende creaties van Lisi Estaras en Bérengère Bodin, twee topdanseressen uit het collectief les ballets C de la B van Alain Platel.

In D-EFFECT brengt Lisi Estaras drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen in de studio voor de creatie van een energieke, absurde tot poëtische voorstelling. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar. Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf?

In Alstublieft! van Bérengère Bodin worden deze vragen op scène gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen…

Liever iets anders?

Misschien wil je deelnemen aan een andere workshop of ander project? Geen nood!

Deelnemen?

Reserveer nu!

Deze sessie is helaas voorbij. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer iets gelijkaardigs plaatsvindt? Geef ons een seintje!
Lisi Estaras

Lisi Estaras (°1971, Argentinië) studeerde dans in Cordoba (Argentinië) en in Jeruzalem aan de Rubin Academy of Music and Dance. Sedert 2007 werkt ze bij Les Ballets C de la B.
Ze creëert en danst mee in Iets op Bach, Wolf, vsprs, pitié!, C(H)OEURS en tauberbach van Alain Platel en Tempus Fugit van Sidi Larbi Cherkaoui.
Ze geeft masterclasses en workshops in België en internationaal als onderdeel van het pedagogisch platform van les ballets C de la B.

In 2016 creëert ze de voorstelling Monkey Mind met drie dansers met het syndroom van Down voor Platform K (Campo, Gent) en de solo The speech voor danser Irene Russolillo (Festival Equilibrium, Rome).
In 2017 heeft ze een beurs ontvangen voor haar onderzoek naar kinesthesie, empathie en spiegelneuronen in het kader van haar monkey mind choreografisch onderzoek.
In 2018 nodigde Passerelle haar uit voor de creatie D-Effect, een voorstelling met 3 jonge danseressen, 2 dansers met het syndroom van Down en 1 contrabassist.

Facebook
WhatsApp
Email

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: