Studio A’tack – Residentenblog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met Studio A’tack biedt Passerelle studioruimte aan jonge, talentvolle artiesten. Via deze blog houden de residenten je op de hoogte van de ontwikkelingen van hun werk in onze studio’s. Van 1 juni tot 6 juni komen Charles Dhondt en Axelle Vienne langs in Kortrijk, hieronder brengen ze dagelijks een korte update van hun werk.

1/06 

Axelle Vienne

Zonnestralen. Ze vallen langs mijn schouders naar beneden en ik smelt langzaam weg. Na me stevig te verzetten omarm ik de stilte. De trillingen zijn beheerst en ritmisch.  

Ik ontdooi. Ik mijmer. Ik huil het uit en begin opnieuw.

Anneleen & Karolien 

Maandagochtend aangekomen en direct verrast van hoe groot onze ruimte is voor de komende dagen. Even heel veel ongeloof dat we terug in de studio kunnen kruipen en volop mogen creëren. Na de nodige uitleg en het verrassingspakket van Passerelle, waarvoor dank, begonnen we. 

We zochten direct de fysieke verbinding op, je laten leiden door de ander, het toevertrouwen van ons gewicht aan elkaar, energie opzoeken in de ruimte, tegenover elkaar patronen herhalen,…enz.

En ineens was het half 3, we kwamen tot de conclusie dat we ons thema ‘in een trance zijn en de flow volgen’ misschien even te letterlijk hadden genomen 🙂 

Tijd voor pauze en daarna verder! 

2/06 

Axelle Vienne

Na het besef dat de spanning van gisteren nog steeds nazinderde, goot ik een emmer water over me heen. Ik hield even mijn adem in. Het voelde verrassend goed. De schoenen waarmee ik straks nog mee naar huis moet zijn doorweekt en ik lach. Deze lach komt hoogstwaarschijnlijk niet in het stuk. Alhoewel…

Anneleen & Karolien 

Dag 2 begon met veel energie en goesting. In de ochtend hadden we nog even contact met Robin, de fotograaf van Passerelle, om alle details af te spreken voor wanneer ze langs komt. 

Vandaag deden we onderzoek naar elkaar liften en de verbindingen ertussen. Ons doel is om het liftwerk organisch te laten ontstaan, vanuit onze energie of flow die we creëren in de ruimte. 

03/06

Axelle Vienne

blank

Ik heb gedanst op het dak van de Budatoren. Een dans om me op te warmen. Een dans om me af te koelen. Om alles te vergeten en te reflecteren. Ik heb gedanst voor jou en voor mij. Ik heb gedanst omdat dansen nu eenmaal is wat ik doe. Ik heb gedanst en ik heb genoten.

Anneleen & Karolien 

Dag 3 en ineens ook onze laatste dag van deel 1 van deze residentie. Onze periode hier is verdeeld in twee delen zodat we ertussen tijd hebben om te reflecteren op wat we al hebben gecreëerd. Alles wat we de afgelopen dagen onderzocht hebben brachten we vandaag naar een groter geheel. We zorgden ervoor dat verschillende transities tussen de gezette stukken duidelijk en logisch werden. Het voelde enorm fijn om het gehele plaatje door te lopen en hebben heel veel zin om er binnen elf dagen terug in te vliegen!

04/06 

Axelle Vienne

Het is geen onbezonnen vrijdag. Integendeel. Ik beweeg me schichtig maar adem vlot. Verstrooid. Nerveus. Het gevoel dat een kracht, groter dan jezelf, opeens de bovenhand heeft. Dan kun je je alleen maar overgeven.

05/06

Axelle Vienne

Nog steeds overweldigd door gisteren. Ik denk dat er een groot vraagteken op mijn voorhoofd te zien was vandaag. Ik verplaats me wat meer naar de achtergrond en laat de flow me meenemen. Niet nadenken vandaag. We laten spontaniteit het lichaam leiden.  

06/06

Axelle Vienne

Dankbaar en voldaan. Dat zijn de woorden waarmee ik deze week afsluit. Compleet zorgeloos beweeg ik me nog één keer door de ruimte. Ik heb de lichten uitgedaan en ik heb gedanst. Dankjewel!

Laat je reactie na

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: