Nieuwe Genkse resident: Eva-Luna Geebelen

Maak kennis met onze Genkse resident bij C-Mine cultuurcentrum Genk; Eva-Luna Geebelen!

Eva-Luna Geebelen, geboren in Bree, studeerde hedendaagse dans aan Dé Kunsthumaniora van Antwerpen. Ze is nu bezig aan haar laatste jaar Kunstwetenschappen aan de universiteit van Gent. Eva-Luna was reeds te zien in twee producties van Passerelle: I Still Remain (2019) en Singled Out (2022) en is geselecteerd voor de Genkse creatie I’m Sticking with You met Vera Tussing.

Samen met Aster Henderieckx vroeg zij een residentie aan bij Studio A’tack. Aster Henderieckx studeerde ook hedendaagse dans en  bezig aan haar eerste jaar Bachelor dans in het Koninklijk conservatorium van Antwerpen (AP in campus deSingel).

“Sinds een hele tijd hebben we ideeën om samen een voorstelling te maken. Als richting voor het onderzoek van het project focussen we ons op het thema vrouwelijkheid: wat dit voor ons betekent, de verhouding hiervan tot dans, maar ook breder. Hierbij willen we alsook de psychoanalyse, klassieke mythes en genderstudies gebruiken als een inspiratie om zo een bewegende vertaling te krijgen van ons eigen onderzoek. Momenteel is dit nog een open vraagstuk maar we hopen met dans en literatuur de brug te maken naar een volwaardig eindproduct. Wat het gebruik van attributen betreft zijn we ook heel benieuwd naar hoe we een concrete en werkende sfeerschepping op de scene kunnen creëren. We zouden dit graag organisch laten gebeuren tijdens het werkproces.” – Eva-Luna & Aster

Eva-Luna kreeg samen met Nathalie Leenders de kans om bij C-Mine te werken van 3 tot en met 7 april om al een eerste fase van dit onderzoeksproces te doorlopen.

Fotograaf: Joni Sprengers

In samenwerking met C-Mine cultuurcentrum

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: