D-Code

project x

project x startte als een project in het kader van het Europese Micro Project Miroir Magique in samenwerking met Miroir D’Eux. Door deze steun kon Passerelle in Kortrijk een wekelijkse werking opstarten. Dankzij de subsidielijn van het Bovenlokaal Cultuurdecreet (Vlaamse Overheid) kan Passerelle haar werking met maatschappelijk kwetsbare jongeren voortzetten tot en met 2022.

Elke maandagavond begeleiden choreografen Amin Srasra en Sofie Nuyttens jongeren die amper tot niet participeren aan cultuur. Vaak liggen cultuur en hun thuissituatie hier aan de basis.

Amin Srasra - © Siebe Devolder
blank
Sofie Nuyttens - © Luc Depreitere

Waarden als samenwerken, respecteren en zich engageren worden hoog in het vaandel gedragen. Er wordt een context en ruimte gecreëerd waarin elk zijn talent kan ontwikkelen.

In samenspraak met de jongeren wordt gewerkt aan een voorstelling. Voorlopig gebruikt project x ‘spotlight’ als werktitel voor hun eerste toonmoment waar ze naartoe aan het werken zijn.

Met de steun van Interreg Micro Project Miroir Magique,het Europees Fonds voor Regionale OntwikkelingBovenlokaal/Vlaamse Overheid, Stad Kortrijk en Ajko.

blank

spotlight

“project x is een plaats waar jongeren zichzelf kunnen zijn en geïnspireerd raken door de ander. Alle deelnemers zijn uniek en hebben een verschillende achtergrond.

Lees verder »
blank

Spiegel aan de wand

In volle coronatijden kreeg project x een duw in de rug via het Streekfonds West-Vlaanderen en Stad Kortrijk. project x kon verder als bijzonder jeugdwelzijnswerk

Lees verder »
blank

Miroir Magique

Miroir Magique is de titel van het Europese Micro Project dat Passerelle en Miroir D’Eux hebben ingediend. Hierdoor kon Passerelle binnen een tijdspanne van 18

Lees verder »
blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: